bugün

assassin s creed 2

ilk oyunda çok büyük hatalar vardı. zaten oyun çıkmadan warez'i internete düştü, binlerce kişi yanlış versiyonu indirdi, asus bilmem ne sorunları çıktı. kısacası, ubisoft, ilk bir saati güzel gözüken, ama bir saat birinci dakikadan sonra ölümüne bayan, tek düze, monoton ve sorunlu bir oyun yaptı. millet oyun çıkmadan bitiyordu, yok şu hareketi yapacağız, yok adamın taşaklarını böyle keseceğiz vs. derken, oyun çıktı, bütün hareketlerin mouse temelli olduğunu anladık en sonunda.

yaklaşık bir ay önce izledim ikinci oyunun trailer'ını. gerçekten şahane gözüküyor. oturuyoruz, adam geliyor, öldürüp onu yerimize koyup devam ediyoruz falan, şahane. ne bileyim, ilk oyunda suikast için kullandığımız bıçak bu sefer iki elimizde de var, iki tane adamın yanına gidip çeneden sokuyoruz, atlamalar, zıplamalar, offf şahane diyoruz belki de. ama emin olun, öyle olmayacak. zira hangi oyun trailer'ındaki gibi oluyor ki? onu geçtim, assassin's creed 1 ölümüne bayıcıydı, demolar, cutsceneler, geçişler vb. aşırı uzundu ve geçemiyorduk. yani tamam, saygı duyarım, konu kasmışsın ama, bizim de kafamızı sikmeye hakkın yok ubisoft.

ikinci oyun da böyle olacak muhtemelen, sadece insanlara ortadoğu değil de avrupa daha çekici gelebilir, o yüzden biraz daha fazla oynarlar. ama assassin's creed'in birincisi olsun, çıkmamış olan ikincisi olsun, her zaman bir yerden sonra monotonlaşmaya mahkum, sıkıcı oyunlardır.