bugün
- uludağ sözlük size ne kattı13
- şarapçının birden tayyipçi olması7
- şarapçı koala yalnız değildir9
- fusya semsiyeli yabanci14
- bir kadının en zevk aldığı an5
- sarapci koala45
- tayyip bey yaşayan en büyük devrimci liderdir5
- barbunya2
- seksenlerde nasıl görünürdüm trend i7
- recep tayyip erdoğan8
- yazın anlamının kadın ayağı olması3
- keşan3
- sevmediğiniz insanla devamlı karşılaşmak3
- bireysel emeklilik2
- bazılarına gereken cevabı reis'in vermesi2
- sigara içmeyenleri anlamamak5
- çağla idi3
- gece 2 de komşu kızının balkonda seksting yapması4
- sibel canın 35 senedir 35 yaşında gibi görünmesi5
- 4 kez üst üste cumaya gitmemek5
- kıvırcık saç8
- melissa vargas'dan tokat yemek5
- guendouzi ve greenwooda uefa disiplin süreci19
- arkadaşlar görüşürüz2
- rica ediyorum kimse beni savunmasın2
- bir kızın aşkı size naptırabilir5
- hazret ktc2
- serhat kılıç20
- piercing takmanın zorluğu5
- tik tok2
- hiçbir şeyin tat vermemesi4
- yazarların 80 lerde nasıl göründüğü13
- şarapçının mal varlığı9
- otoyol ve köprülerin özelleştirilmesi4
- mutlu bey biraderin elmas bey birader olması2
- iktidarsız erkek2
- kelebek saç kesimi4
- bedelli askerlik yapan erkek erkek midir sorgusu2
- eksilenmekten aldığım tadı hiçbir şeyden almadım3
- kurucu önder3
- ak çomarların tartışmada fetöcü ilan etme eşiği3
- seri eksicim kooooş3
- abd de valilik adayına silahlı saldırı3
- tai lung42
- yalnız ölmek5
- 6 eylül 2026 türkiye italya voleybol maçı18
- yalnızlık edebiyatı13
- mesai ücretine çöken iş veren2
- biraderitasyon2
- tung tung tung sahur3
Ülkemizde klasik bir durumdur.Yine kişilere karşı bir nevi de asıl sorun devlete karşı kendini savunamamak, hep haksız olmak ve maalesef yapacak bir şey bulamamak. Hep kime ne diyeceğim ki kime şikayet edeceğim ki düşüncesi, şikayet edeceğin yer de devlet sonuçta. Yıllardır parasız eğitim diye göz boyarlar ama okula gidersin kayıt parası.. vermem dersin olmaz, eninde sonunda vermek zorunda kalırsın. Kayıt olurken tomar tomar kağıt alırlar ondan sonra ota boka kağıt isterler yine haksızsındır.Okulda hakkını aramaya kalksan laf yersin dayak yersin yeri gelir bifa muzlu gofret yersin.Bazı müdürler de vardır bağıra bağıra beni bu okuldan kovduramazsınız arkam sağlam der, 20 yıldır aynı okulda müdürdür kendileri. hesapta okullar ilim irfan yuvasıdır da cart curt. Koyun muamelesi görüyoruz orası ayrı. ondan sonra neslimiz neden pısırık, çekingen derler yüce öğretmenlerimiz suç bize kalır, kimse düşünmez biz ne yaptık diye. sonra yaz dönemi gelir okulda ceket ve gömlek giymek yasak, tişort giyeceksiniz denir ama öyle her tişort kabul edilmez ille de okuldan alacaksın, tabi o da paradır.Sonra tüm eğitim hayatınız boyunca kulağınıza yer eder okula para verin para verin.. istediğin kadar vermem de psikolojik işkenceyi görürsün. Ne zaman resmi bir işlem yapmaya kalksan sabittir ikametgah ve nüfus sureti istenir.Gidersin muhtara ikisine 7-10 lira bir para alır hesap soramazsın. iki tane kağıt parçası lan ne bu para. olmadı noter onayı isterler al sana 40 lira. kime hesap soracaksın? devlet üniversitesi dersin, harç ödersin baba gibi, yine kayıt parası.. ondan sonra okuldan her belge almana para para para... ulan ben harç parasını neden verdim?? tabi ki hesap soramazsın sorsan öyle bi kaosa düşersin öyle bir karşılık alırsın ki ne sorduğunu unutursun... Dur şuna dava açayım desen para para para, sonra kaybedersin. Hesapta hukuk devleti ama sadece devlete işler bu.Devlet hizmet etmiyor kardeşim, devlet ticaret yapıyor. Bir hizmet verdiğinde karşılığını çok da güzel alıyor.E o zaman ben ne diye vergi ödüyorum lan? evet evet onları beslemek için. Devlet bu gün üstümüze bir yüktür maalesef, hizmet etmez hizmet bekler. Tabi seçim zamanı kömürler dağıtılıyor, lüks evlere beyaz eşyalar yollanıyor o ayrı, nice zenginlerin yeşil kartı var ayrı. Zaten bu fiş toplama işinin kaldırılması en büyük göstergesi devletin ihtiyacı yok o vergilere. Zaten eğitim olsun sağlık olsun en büyük ticarethaneler.Ondan sonra ben nasıl mutlu olayım lan bu ülkede?? Mis gibi karanediz mahvedildi sahil yolu diye, gitsinler baksınlar pislikten bakamıyorsun denize, ondan sonra bitmez hiç yol tamiratları. Sağlam yollar kazılır yapılır, eziyet çekersin içinden hiç şikayet etmek geçmez çünkü muhattap bulamazsın. Maksat bir kesim para kazansın.Üsküdar'da tinerciler kaynar yol keser para alır, dirensen falçatayı yersin ama kimseye hesap soramazsın. o kadar güvendiğin polise bir bakarsın ki o da işin içinde, şüpheli paket diye bomba ihbarı verirsin polis gelir, ben bakmaya korkuyorum der, gider kahveden mahallenin delisini bulur ona açtırır, yaşıyor muyuz biz insan gibi?
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar