bugün

19 temmuz 2009 sigara yasağının yürürlüğe girmesi

arkadaş ben bu milleti anlamıyorum.
hayır ilginçtir. bi kaç yıl önce " yok şu kıytırık ingiltere sigarayla mücadele ye şu kadar milyon euro ayırdı da, 6 ayda şu kadar kişiye sigarayı bıraktırdılar da, adamlar düşünüyo çabalıyo da, bizim hükümet neler yapıyo " diye bik bik bik hede hödö konuşan tipler şimdi de hükümetin 2 yıldır halledebilmek için bi tarafını yırtarak uğraştığı meseleye " yok öyle olmaz, burda içmicem nerde iççem, evimi mi kokutayım, bu nasıl yasak, yok bu hükümet mal " vs. deyip destek! oluyorlar afedersin. ittir babam ittir gelir belki.
bu milletin yaptığını aydın doğan yapmaz. bir millet nasıl kıvırır bu kadar. insanların düşüncesi 2 yılda bu kadar zıtlaşabilir mi? cafe ye gidip oturamaz oluyoz sigara kokusu siniyor üstümüze afedersin kaka kokusu gibi. tabi evde seni koklayan bi anan yok umrunda mı arkadaşım. feribotta denizin rüzgarının tadını çıkarıyorum, afedersin karının biri geliyo yanımda baca gibi sigara tütmeye başlıyo, deniz keyfimin ağzına tükürüyo. dövsem mi sövsem mi anlamadım ki...
oldukça yerinde bu sigara yasağı. hükümet 2 senedir reklamlar veriyo televizyonlara. dumansız hava sahası diye. geliyorum dedi yasa. geliyorum kollayın kendinizi dedi göz göre göre. için arkadaşlar için sigarayı. benim sigara içmenizle sorunum yok. hatta 1 paket içiyorsanız 3 pakete çıkarın günlüğünüzü. daha çabuk ölürsünüz. ama herşeye de burun kıvırmayın bi kere de destek olun. şu hükümetin yaptığı en mantıklı şey belki de. burun kıvırmak olmaz ki!