bugün
- dikkat dikkat tai lung kız10
- kız arkadaşın 17 saattir mesaj atmaması16
- sözlüğün kahve olması11
- erkek yazar entrysi4
- diamond bosphorus5
- deniz göktaş'ın dinle dalga geçmesi16
- alttaki yazara aşık ol6
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle23
- kadın bir yazarın entry girmesi4
- banyo havalandırmasından guguuk guk sesi gelmesi3
- mtv nakit ödeniyor mu4
- diz çökerek evlilik teklifi eden erkek5
- karadenizlilerin akp aşkı4
- kezodan kurtulma yolları4
- sevgilisi olan bir kızdan hoşlanmak5
- iqos2
- zincir çeken kezo5
- sözlükteki ahlaki ve etik değerler2
- çok sıcak2
- 7 nesilden sonrasının ziyan olması2
- profili şikayet et butonu2
- bu devirde araba almak3
- 17 dosyam var diye hava atan tip6
- çocukların ağlama sesi3
- sevgiliye 5 liralık açık parfüm almak3
- gerdek namazı4
- yaprak yemek2
- seks yapmayı zevkli sanmak10
- yagmurcu3
- nato zirvesinde nato türkiye den ne isteyebilir3
- true yu cihangir de linç edilirken görmek2
- tanju okan ayten alpman2
- trump'ın erdoğan her istediğimi yaptı demesi3
- arkadaşın karısı2
- ela rumeysa cebeci5
- kola içen erkek2
- ilk otuzbir8
- ülkenin 1 gram değişmediği gerçeği2
- kıraç ı sevme nedenleri2
- bu sıcakta dışarı çıkan insan2
- bazı milletlerin çok gürültücü olması3
- perdeleri beklemek2
- herkes uyudu mu5
- bitmekte olan insanlık için örnek olmak2
- karınız başka birisiyle sevişirken onları seyredin2
- sizce 1 74 boya 65 kilo çok mu2
- ekşi sözlük14
- sözlüğün en güzel 3 kadın yazarı9
- renault 12 alpine2
- avrupalı kadınların hızlı çökmesi6
bugün itibari ile kullanmaya başladığım, ancak türkiye için internetin her alanında görülen abazalık olaylarının olmasından dolayı insanın canını sıkan facebook uygulaması.
türklerin gayet bolca bulunduğu bu facebook aleminde gayet başarılı ve gerekli bir uygulama olan bu facebook okey, hünerli eller tarafından facebook hayatına geçirilmiş, gayet kullanışlı, sade bir uygulama olarak hazırlanmış. ancak olayın içine eden her zamanki gibi türk abazaları.
arkadaş bir masa kuralım diyouz bekle babam bekle millet gelecekte oynayacaz. tabi olurmu orda cillop gibi asular, meltemler, cansular varken herif gelipte senin kurduğun masaya girer mi? adam yılların getirdiği kıraathane genlerini kullanarak en harika göstergelerini, en müthiş çifte gitmelerini* kullanacak ve orada sadece resmini ve ismini gördüğü kıza havasını atıp bir şekilde muhabbetini de sağlayıp akan o salyalarının hakkını vermek için uğraşacaktır.
e bizde bunun üzerine mecbur içinde bir kız olan masaya oturalım ki gerekli çoğunluğu sağlayıp oyunu oynayabilelim. ama gel gör ki masada bulunan tek kız çıktığı gibi siz bir anda kendizi o sanal odanın sessizliği içinde yapayalnız buluyorsunuz.
ha okey oynanırken bu abaza diye tabir ettiğimiz kesim hem okey oyunu katagorisinde*, hem de kızı tavlama katagorisinde birbirleriyle rekabet ediyorlar. ben şu ana kadar ikinci kategoride başarılı olanı görmedim. genelde bu iki abaza birbiriyle yarışır, kız ikisinden birine daha çok yüz verir ama oyun biter bitmez şıp diye çıkarak bu iki hayalperesti göt gibi bırakır. işin belkide en eğlenceli tarafı; bu iki abazanın kız çıktıktan sonraki durumu analiz etme ve onca uğraşın boşa gittiği sonucunu çıkarma süreçlerini izlemek oluyor açıkcası.
(bkz: yazık lan size)
bir de örnek diyalog verip, zihinlerde bu anı canlandıralım:
abaza1: ehehe bitiim mi banu?
banu: bilmeam dönebilirsin belkieaaa =)
abaza2: hişt bitme len dur.
abaza1 içinden: hımm bu i.ne bitme diyorsa işin içinde kesin bi i.nelik vardır.
abaza1: ahanda bittim banuu senin için gelsin. ;)
banu: =)
sana entry girebilir miyim: tebrikler.
abaza2: tbr.*
banu: tbriikss
abaza1: teşkkürler banucum ;] *
banu: neyseaa ben kaçtim byeess!
*
abaza1: banu?
abaza2: ehe? len?
abaza1: e msn? eklemek facebook? salyam? peçete?
abaza2: çıktı galiba?
abaza1: vay o..spu!
türklerin gayet bolca bulunduğu bu facebook aleminde gayet başarılı ve gerekli bir uygulama olan bu facebook okey, hünerli eller tarafından facebook hayatına geçirilmiş, gayet kullanışlı, sade bir uygulama olarak hazırlanmış. ancak olayın içine eden her zamanki gibi türk abazaları.
arkadaş bir masa kuralım diyouz bekle babam bekle millet gelecekte oynayacaz. tabi olurmu orda cillop gibi asular, meltemler, cansular varken herif gelipte senin kurduğun masaya girer mi? adam yılların getirdiği kıraathane genlerini kullanarak en harika göstergelerini, en müthiş çifte gitmelerini* kullanacak ve orada sadece resmini ve ismini gördüğü kıza havasını atıp bir şekilde muhabbetini de sağlayıp akan o salyalarının hakkını vermek için uğraşacaktır.
e bizde bunun üzerine mecbur içinde bir kız olan masaya oturalım ki gerekli çoğunluğu sağlayıp oyunu oynayabilelim. ama gel gör ki masada bulunan tek kız çıktığı gibi siz bir anda kendizi o sanal odanın sessizliği içinde yapayalnız buluyorsunuz.
ha okey oynanırken bu abaza diye tabir ettiğimiz kesim hem okey oyunu katagorisinde*, hem de kızı tavlama katagorisinde birbirleriyle rekabet ediyorlar. ben şu ana kadar ikinci kategoride başarılı olanı görmedim. genelde bu iki abaza birbiriyle yarışır, kız ikisinden birine daha çok yüz verir ama oyun biter bitmez şıp diye çıkarak bu iki hayalperesti göt gibi bırakır. işin belkide en eğlenceli tarafı; bu iki abazanın kız çıktıktan sonraki durumu analiz etme ve onca uğraşın boşa gittiği sonucunu çıkarma süreçlerini izlemek oluyor açıkcası.
(bkz: yazık lan size)
bir de örnek diyalog verip, zihinlerde bu anı canlandıralım:
abaza1: ehehe bitiim mi banu?
banu: bilmeam dönebilirsin belkieaaa =)
abaza2: hişt bitme len dur.
abaza1 içinden: hımm bu i.ne bitme diyorsa işin içinde kesin bi i.nelik vardır.
abaza1: ahanda bittim banuu senin için gelsin. ;)
banu: =)
sana entry girebilir miyim: tebrikler.
abaza2: tbr.*
banu: tbriikss
abaza1: teşkkürler banucum ;] *
banu: neyseaa ben kaçtim byeess!
*
abaza1: banu?
abaza2: ehe? len?
abaza1: e msn? eklemek facebook? salyam? peçete?
abaza2: çıktı galiba?
abaza1: vay o..spu!
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar