bugün

supernatural

ameRika.. eyalatin biRinde bloody maRy efsanesi geRçek oluyoR. aynanın karşısında üçkez adını tekRaRladığınızda maRy geliyoR ve siz gidiyoRsunuz. aynalaRın içinde yaşıyoR. aynadaki yansımanızla size ulaşıyor ve sizden bağımsız haReket eden yansımanız ölümünüz oluyor. yok edilmesinin tek yolu mezaRının kazılıp, iskeletinin tuzlanıp yakılması olduğunu sanıyoRsunuz. ama bu sefeR değiL..
lostun son sezonunda bekliyoR olmama rağmen adamlaR koca adayı oRtadan kaldıRınca biRaz hevesim kaçmıştı. duRup düşündüm. hayıR, elbette lost senaRyosunda sıradışı bişeyleR olduunun farkındaydık hepimiz. ama işin gizem ayağı sarsılınca 5. sezonu diğeR sezonları bekleRkenki sabıR eşiğimin dörtte biRiyle bekliyor halde buldum kendimi. işin büyüsü kaçmıştı. açıkcası çokta meRak etmiyorum aRtık neReye bağlıyacaklarını. çünkü geRçek dışı bir konunuz olduğu geRçeğiyle yola çıktığınızda finali nasıl yapacaınızında bir anlamı kalmıyoR. insan "meRak edeR" olmuyor daha fazla. çünkü biliyoRsunuz ki dizi gezegen dışı bir fizik ile biticek ve bu saatten sonRa nasıl biTeRse bitsin bizde yicez. çünkü daha sezon 1 bölüm 1 den itibaRen adamlaR dizide sıRadışı bişeyleRin olduunu haykıRıyoRlar suRatımıza. hepimiz uçak kazasından sağ kalan insanlarla başlıyoruz ilk 10 dakikaya ve seviyoRuz. "doğaüstü"lüğü kabulleniyoRuz yani faRkında olmadan. şimdi tutup finalde adamlar saçmaladığında tepki koyma şansımızı çoktan yitiRmişiz. ancak doğa üstülüğü gözümüze soktuklarında rahatsız olduk işte. başından beRi bilmemize rağmen.. o yüzden ben heR türlü sona hazıRladım kendimi. ve eminim aRtık hiçBiRide tatmin etmeyecek beni. çünkü lost soRulardan oluşan bir dizi ve cevplaRını bulabileceğiniz ümidiyle yaşıyoR. çünkü hep mantıklı biR cevabı vaRdıR umuduyla izliyoRsunuz.. yani şimdiye kadaR....
işte böyle küçük hayal kırıklığı yaRaTan finalden sonRa başlamıştım bende "supeRnatuRaL" izlemeye. hep öyle olmuştu çünkü.. lost dizisi sezon aRası veRdiğinde yeni sezona kadar vakit geçiRecek yeni dizileRe saRar olmuştum. pRison break, kitchen confidential ve one tree hill hep lostun iki sezonunun aRasında hayatıma girmişleRdi..
supeRnatuRaLde de gelenek bozuLmadı ve ben yine biR arkadaşın gazıyla izlemeye başladım. ve lostun verdiği o aRaya 3 sezonu sığdıRdım.
losta kıyasla dizinin olağan dışı olması bünyemde biR kırıklık yaRatmadı. çünkü dizinin adı "supernatuRal" di ve daha başında heR türlü saçmalığa, sıRadışılığa hazıRdım.
iki eRkek kaRdeşin hayalet avcılıklarını anlatıyor deRsek diziye biRaz haksızlık etmiş oluRuz. evet. belki hayaletleR, kuRt adamlaR, zombileR, şekil değiştiRenleR, hilecileR, şeytanlar.. kaRdeşleRin avlanacaklaR listesinde heR daim vaR. ancak dizi heR sezon ayRı bir konu paRalelinde devam ediyoR. her sezonun kendi içinde biR konu başlığı olması ve tüm sezonların aslında ana bir başlığa bağlanması kuRgusu konusunda bize ipuçlaRı veRiyoR. değme korku filmleRe taş çıkartan biR çok bölümü hakkında çokta bişileR yazıp spoileR dağıtmanın anlamı yok.
sonuçta koRku-geRilim anlamında şimdiye kadar yapılan en iyi dizi düşüncemi kapıyoR supeRnatuRaL. ha bu aRada Dean winchesteR 'ın hastasımıyız . elbette..

izleyin..