tek tip sivillik

üstünde çalıştığım projedir, 'her türk asker doğar' ne de olsa bu militarist ülkede. o zaman her sivilin tek tipi ve görevi asker olmaktır.

projemde her doğan bebek asker olarak hayata atılıyor ve okumak, sünnet, evlilik gibi durumlarda sivil yaşam için izin alabiliriyor. şöyle ki, çocuğun sünnet zamanı gelince aileye 1 hafta sivillik izni, okul zamanı 12 ay okuma izni (12 ay yeter), evlilikte 2 hafta balayı izni veriliyor. geri kalan zamanda kışlanızda paşalar gibi yaşarsınız. bak beğenmediğiniz okuldan da yırttınız, sürpriz yaptım fena mı oldu?

genelkurmay'ın son projesine neden kızıyosunuz, gidin yapın paşa paşa askerliğinizi. ne güzel, hep tarihte öğretildiği gibi osmanlı'da savaş zamanı çiftçiler, işçiler savaşa gidermiş.

bizde ona da gerek kalmayacak benim proje ile. mesela savaş olursa zaten bütün ülkenin erkekleri asker olduğu için hazır olacaklar, sivil izni almış olanlar da geri çağırılacak kışlalarına.

hatta projenin ileri aşamalarında asker yaşamımızda devlete para az geldiği için üstüne para da verebiliriz. düşünüyorum, bak olabilir.

belki bedelli sivillik de çıkarabilirim, yani 12 ay sivil olmak için cüzzi bir ücret verirsiniz, sonra istediğinizi yaparsınız. dur ben bunu düşüneyim.

ha düşüncelerinizi de bekliyorum, proje gayet demokratik.

neyse sonuçta bence benim proje ile dünya da türk olur, ordu da dünyaya bedel olur.

ha sizin hayatlarınızı gelelim. onu da düşünüyorum canım, ne de olsa önce insan. kızmayın, bi şeyler ayarlarım...
© copyright 2005 - 2026