bugün
- velvet36
- habire1233
- kürdüm3
- ne kadar salak olduğunuzu biliyor musunuz7
- kadınsızlık6
- kemalistlerle solcuların ayrılması gerekliliği13
- yazarların yapmak istedikleri3
- dem parti4
- güne bir şarkı bırak3
- sözlük yazarlarının benzetildikleri ünlüler7
- mantı ve kolektif bilinçdışı2
- kafayı kedi gibi hoşlanılan kıza sürtmek2
- uludağ sözlüğe sürekli kondom reklamı verilmesi7
- fatma soydaş2
- basit bir hayat istemek2
- 5 takipçim olması5
- özgür özel'in chp de veda konuşması10
- bot beğeni6
- bebeği gibi sevip düşmanı gibi siken erkek4
- oğlum bir baktım da buradaki ekip bok gibi lan3
- kabataş olayı görüntüleri27
- dem parti'nin ana muhalefet partisi olması4
- en eski dil2
- yeni parti8
- kartlı işlem yapmayan esnaf8
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj6
- kadınların çok gamsız ve dertsiz olması meselesi4
- galatasaray ne zaman transfer yapacak11
- istanbul un çok pahalı olması27
- 22 yaş5
- okumak yerine erken yaşta çalışmanın faydası10
- incelikli erkek5
- şaka maka true'nun 60 ında da kaldıracak olması6
- hangi manifest kızısın12
- berhan şimşek'in kadına şiddet faili olması3
- türkiye islamcı kemalist kavgasıyla vakit kaybetti7
- 6 oku görünce dayanamadım4
- sözlük yazarlarının oy vereceği partiler3
- bir kilo kiraz yemek2
- kürde kürt demenin ırkçılık olduğu ülke4
- aptallara laf yetiştirmem yazar geçerim2
- her şeyin üst üste gelmesi8
- küfür etkisi yaratan ama küfür olamayan cümleler3
- en sevilmeyen ev işleri14
- lahmacun yiyecek kadar düşmek8
- 30 kasım 2007 ısparta uçak kazası4
- gönül almaya çalışan erkek11
- mel mel bakan gibson ve 0 0 710
- ispanya'nın amerika'ya kafa tutması7
- cumhurbaşkanı erdoğan'ın rinkevics le görüşmesi2
Derinlemesine düşünüldüğünde olabilitesi olan plandır.
Herkes sanıyorum ying-yang sembolünü görmüştür bir kere hayatında. Bu sembol çok eski çağlardan günümüze ulaşmıştır çünkü anlamı birçok dinden daha önemli ve açıklayıcıdır.
Siyah ve beyaz 2 şekilin birbirini tamamlaması ile oluşan dairesel semboldür. Siyah şeklin içinde bir tane beyaz daire, beyazın içinde de bir tane siyah daire vardır.
Anlamı ise : Tanrı ne saf iyidir, ne saf kötüdür.. iyilik ve kötülük zıtlıklarını yaratmış tanrı ikisinide kendisinde barındırır. Tanrı insanlara iyilik potansiyelini vermiştir evet, fakat her insanın içinde kötülük potansiyeli de vardır. Bu yüzden tanrıyı saf iyilik olarak almak sadece bir fantezidir.
Her iyi insanın içinde en cani şeyleri yapabilecek bir kötülük, her kötü insanın içinde de en nazik davranışlarda bulunabilecek bir iyilik vardır. Bir insan kalbinde hem saf kötülüğü hemde katıksız iyiliği birlikte barındırabilir.
Yobazlar konusu da aynen bu mantığa göre şekillenir. Allahın saf iyilik, merhametli, affeden olduğuna inanılır fakat saf iyi bir varlığın neden cehennem olgusunu yarattığı anlaşılamaz. Tanrı asla tek bir kavramı savunamaz, taraf tutamaz ; o zaman sonsuzluğu ve mutlak iradesi çelişkiye düşmüş olur.
Ünlü bir filozoftan alıntı ile bitiriyorum :
'Erkekler ve kadınlar dayak yiyor, işkence görüyor ve öldürülüyor.Evet, onlar insanların kurbanları.Fakat öldürenler Tanrı nın adına öldürüyor.Hepsi değil mi? Doğru, fakat 1 tanesi Tanrı için öldürüyor diyelim ve o zaman Tanrı suçludur.Acı çeken ve acı çektiren herkes, tecavüze uğrayan her kadın, işkence gören her çocuk ; olaya Tanrıyı dahil eder.Dinleyin ya Tanrı insanların yaptıklarından sorumlu yada değil. Eğer sorumluysa, onu yargılayalım. Eğer değilse, onun bizi yargılamasına bir son verelim.'
Not:Kendi çevirimdir, devrik cümleler olabilir.
Herkes sanıyorum ying-yang sembolünü görmüştür bir kere hayatında. Bu sembol çok eski çağlardan günümüze ulaşmıştır çünkü anlamı birçok dinden daha önemli ve açıklayıcıdır.
Siyah ve beyaz 2 şekilin birbirini tamamlaması ile oluşan dairesel semboldür. Siyah şeklin içinde bir tane beyaz daire, beyazın içinde de bir tane siyah daire vardır.
Anlamı ise : Tanrı ne saf iyidir, ne saf kötüdür.. iyilik ve kötülük zıtlıklarını yaratmış tanrı ikisinide kendisinde barındırır. Tanrı insanlara iyilik potansiyelini vermiştir evet, fakat her insanın içinde kötülük potansiyeli de vardır. Bu yüzden tanrıyı saf iyilik olarak almak sadece bir fantezidir.
Her iyi insanın içinde en cani şeyleri yapabilecek bir kötülük, her kötü insanın içinde de en nazik davranışlarda bulunabilecek bir iyilik vardır. Bir insan kalbinde hem saf kötülüğü hemde katıksız iyiliği birlikte barındırabilir.
Yobazlar konusu da aynen bu mantığa göre şekillenir. Allahın saf iyilik, merhametli, affeden olduğuna inanılır fakat saf iyi bir varlığın neden cehennem olgusunu yarattığı anlaşılamaz. Tanrı asla tek bir kavramı savunamaz, taraf tutamaz ; o zaman sonsuzluğu ve mutlak iradesi çelişkiye düşmüş olur.
Ünlü bir filozoftan alıntı ile bitiriyorum :
'Erkekler ve kadınlar dayak yiyor, işkence görüyor ve öldürülüyor.Evet, onlar insanların kurbanları.Fakat öldürenler Tanrı nın adına öldürüyor.Hepsi değil mi? Doğru, fakat 1 tanesi Tanrı için öldürüyor diyelim ve o zaman Tanrı suçludur.Acı çeken ve acı çektiren herkes, tecavüze uğrayan her kadın, işkence gören her çocuk ; olaya Tanrıyı dahil eder.Dinleyin ya Tanrı insanların yaptıklarından sorumlu yada değil. Eğer sorumluysa, onu yargılayalım. Eğer değilse, onun bizi yargılamasına bir son verelim.'
Not:Kendi çevirimdir, devrik cümleler olabilir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar