bugün

ersun yanal

tez zamanda fenerbahçe'nin başında görmek istediğim adamdır.

trabzon'un yönetimi de, istifa diye çığıran taraftarı da, saçma sapan başlıkları ve haberleriyle trabzon yerel basını da, fotomaç'ta oturduğu yerden ahkam kesen şirin berber adlı futbol cahili de bu adamı çok arayacaklar. bu adamın değeri neden gittiği hiçbir takımda bilinmiyor ona yanıyorum. denizliyle üst sıralara oynadı, uefa'da lyon'u yenmişti yamulmuyorsam. ankaragücü ile ligde 4. olmuştu. gençlerbirliği ile ligde üçüncü olmuştu. uefa'da sanırım 4.turda o senenin şampiyonu valencia'ya elendiler. hatta valencia'ya uefa'daki tek yenilgisini tattırmışlardı. vestel manisa'da ilk yarıyı lider kapadı. ağır sakatlıklar ve kadro darlığı ile ikinci yarı takım düşüş gösterdi. sanırım birkaç önemli oyuncusu da devre arası transfer olmuştu.

gelelim trabzon macerasına. trabzonspor son 8-9 yılda lazaroni'den halilhodziç'e, briegel'den samet aybaba'ya birçok saçma sapan adam getirdi takımın başına. 2007-2008 sezonunun ikinci yarısı trabzon'u devraldı ersun yanal. ilk yarı alınan başarısız sonuçlar zaten o senenin kaybolmasına yol açmıştı. yeni sezona yamulmuyorsam 23 yeni transferle girdi trabzonspor. gelen adamların çoğu kaliteli oyunculardı fakat bu kadar syeni bir takımın ligde sadece üst sıralara oynayabileceğini düşünüyordum. ben değil herkes aynı kanıdaydı. yepyeni takımla ilk senede şampiyonluk hayaldi. sistem kurulur eksikler görülür ve bir sene sonra şampiyonluk yolunda iddialı bir takım olurdu trabzonspor.

ama gittiği her takımda olduğu gibi lige çok iyi başladı ersun yanal. arka arkaya özellikle zor deplasmanlardan alınan galibiyetler kente şampiyonluk havasını getirdi. sonra ilk yarıdaki galatasaray maçı... galatasaray'ın vurduğu gol oldu, trabzonspor 19 şut attığı ve çok üstün oynadığı maçta tek gol atamadı. fenerbahçe maçı... kadıköy'de rakibini her açıdan ezen bir takım fakat dünyanın en beceriksiz forvetleri umut ve gökhan'ın kaçırdığı goller... her zamanki gibi taraftarın takımda yarattığı baskı sonucu avni aker'de kaybedilen puanlar ve umut-gökhan ikilisinin sürekli kaçırdığı pozisyonlar... bütün bunlar trabzonspor yönetimi için bir sınavdı ve yönetim bu sınavı geçemedi.

trabzonspor belli ki son 9 seneden hiçbir ders çıkarmamış. ayaklarına kapanıp sözleşmesini uzatmaya çalışmaları gereken ersun yanal'ın sözleşmesini uzatmayacaklarını açıkladılar ve adam istifa etti. şimdi gönül rahatlığıyla şenol güneş-ziya doğan ve türevlerini takımın başına getirebilirler. bakalım seneye lig üçüncülüğünü rüyalarında görebilecekler mi? sanmıyorum. sadri şener ve ersun yanal'ın bu takımı düzlüğe çıkaracaklarına inanıyordum fakat sadri şener klasik, sabırsız eski kafalı yönetici prototipinden uzak olmadığını ersun yanal'ı istifaya zorlayarak göstermiştir. daha da bu takımın beli doğrulmaz. gelecek sene 3-4 nokta transferle rahatça şampiyonluğa oynardı bu takım. dediğim gibi trabzonspor ayağına gelen fırsatı tepti ve kaybeden taraf oldu. temennim odur ki aziz yıldırım ersun yanal riskini alır ve seneye bambaşka bir fenerbahçe izleyebiliriz.

edit : bir hata yapmışız denizli uefa'da ilerlerken rıza çalımbay denizli'nin başındaymış.*