ermeni sorunu

dünya siyaset tarihine iç yüzü ile değil, dış yüzüyle girmeye aday ender olaylardan bir tanesidir.

avrupa denen coğrafyada var olan süper güçlü ülkeler bunun kat be katlarını günümüzde halen yapmakta, geçmişte yaptığı katliamları, sömürgelerini konu dahiline getirmemekte; taa amerika kıtasından bir ülkenin, amerika'nın kendisinin geçen gün '90 yıl önce olmuş olan bu büyük felaket...' diye açıklama yaparken daha geçen yıllarda doğuda taş üstünde taş, anne karnında bebek bırakmamışken hala yüzsüz yüzsüz bu konu hakkında konuşması; kendimi bildim bileli ermenilerin ağlaması, türklerin hiçbir şeyi kabul etmemesi; bu konu hakkında adım atmayı bırakın karşıt görüş gösterenin vatandaş kabul edilmemesi; iki ülke dışındaki herkesin bu konuyu bilmesi ama daha ne olduğunu bizim bilmememiz; tanıştığım her ermenin bu konuyu açması ama hepsininde birer ikişer türkçe (özellikle küfür) bilmesi, içki içimi akabinde yine ağlaması, benim dayanamayıp durumu kotarmaya çalışmam; tarihi olayı katiyen tarihçilere bırakmayıp suyunu sonuna kadar çıkaran politikacılar: akıl alır gibi değil.

not: aklıma takılan yıllarca ermenisi olsun, rumu olsun bizi astılar kestiler diye sorun konu başlığında olay çıkarıyorda bizi kimse kesmedi mi kimse katletmedi mi, bizim niye takipçisi olduğumuz konu yok.

not2: kürt sorununu saymıyorum. o şu an için dahili bir sorun. beslemekle meşgulüz çünkü apo denen ...... ........ nokta