bugün

memur maaşı

son alınan kararla hedeflenen enflasyona göre artacak olan maaştır.

türkiye cumhuriyeti hiçbir döneminde bu kadar çakallığı aynı anda görmemişti.

mesela hükümet diyecek ki, "2010 için %4 enflasyon hedefliyoruz" yani memur maaşlarındaki artış %4 olacak, ha hedef şaşıp enflasyon %15 çıkarsa yandı gülüm keten helva.

hedef şaşırma konusunda hükümetimiz çok tecrübelidir. mesela 2009 bütçe görüşmelerinde 15 milyar liralık bütçe açığı hedefliyorlar, chp "bu bütçe açığı sizin söylemlerinizle gerçeği yansıtmıyor" derken akp'nin muhteşem ekonomik kurmayları "siz ne anlarsınız ekonomiden, biz iktidarız" diye küçümseme cakaları satıyorlardı sonuç mu? ilk 2 ayda 10,5 milyarlık verilen açık ve 3-5 gün önce de revize edilip 3 katından fazla bir meblağ ile 48 milyar liralık bir bütçe açığı öngörülmeye başlanması. tabi bir de seçime kadar "ne küçülmesi yahu, 2009'da %4 büyüyeceğiz" deyip duran bir iktidar var, tabi bu bütçe açığı revize edilirken büyüme de revize edildi büyümeyi bıraktık, nötr yani sabit bile kalamadık yerimizde öngörü %3,6 küçülmeye dönüştürüldü.

hedefler müthiş gerçekten, tam isabet(!) gördüğünüz üzere.

neyse ben şahsen artık enflasyon hedeflerini %1 falan bekliyorum, tüik de ona uygun gerçeği yansıtmayan oranlar yayınlar hazır %86'mız da mutluyken bu oran 2010'da %95'e çıkar.

koçlarım benim.

ulan bak kaç karakterli yazı yazdım hala ağzım açık, kapatamadım bir türlü. ne demek yahu memur maaşına "hedeflenen enflasyon" bakın "olan enflasyon" yani reel, gerçek enflasyon değil, hedeflenen enflasyon oranına göre zam yapılması?

devleti, devlet gibi değil, babalarının çiftliği gibi yönetenler olunca başta sonuç kaçınılmaz haliyle.