bugün

psychedelic starship

"evet.. evet ben burda birşey farkettim.boş , boş.. ben veya başkası ne kadar anlatırsa anlatsın o ateist denen (bkz: şey) bunu idrak edemez. kendisini akıllı zannetmesiyle mi dalga geçersin bir ateistin, yoksa saçmasapan konuşmalarıyla mı. ama şu da var ki acınacak kadar zavallı olan bu aklı selimle(!) dalga geçmiyorum. zavallı çünkü. beyni analiz yapamıyorsa belki de suç onda değildir. zaten dinde mükellef olmak için üç şart vardır ki bunlardan biriside akıl sahibi olmaktır. arada bir gelip gidiyorsa sinyaller, yada hiç sinyal yoksa boşver sen dini mini zaten sana farz değil. eğer benim sinyaller kemale ermiş durumda diyorsan ve hala allahın varlığını kabul etmiyorsan boşa konuşmuş olacaksın ki allahı farkedemeyecek kadar zor durumda beynin. allah nerde diye sorulan sorular da ayrı bir garip zaten. hani idrak yeteneği olmayanlar hep o soruyu sorarlarda onlara şu cevap verilir: aklının varlığına inanıyor musun, evet, o zaman aklını göstersene bana, ???. basit bir örnektir ama eğer karşınızda algılama güçlüğü çeken birisi varsa böyle anlatmak zorunda kalırsınız. aklını gösteremediği halde hala allahın varlığına da inanmaz. ve bazen inanmasını da beklemez olursunuz zaten. bak şimdi ben ateist-lere bir ayet daha misal vereyim:

"inkar edenlerin doğru yola davet edenlerin durumu,bağırış ve çağırıştan başka birşey duyamayan (bkz: hayvanlara) 'seslenip bağıran'ın durumu gibidir.onlar manen sağır, dilsiz ve kördürler. bu sebeple onlar, ilahi emirleri duysalarda akletmezler." bakara/171. ayet

kafanın içindeki o şeyi çalıştırmaya uğraş ve okumaya devam et:

"allahın birliğini, hakimiyetini ve kuranı dışlayıp küfre sapanlara gelince, şüphesiz ki onları başlarına gelcek ile korkutup uyarsanda uyarmasanda onlar için birdir; üzülme,bilesin ki onlar inanmazlar." bakara/ 6. ayet

üzülme demişse allah bize üzülmek düşmez basit bir ateist için. ama ben o ateiste yinede şu soruyu sormakta ısrarcıyım: allahın varlığına inanmıyorsun,peygamberine,meleklerine vs. inanmıyorsun, diriliş gününe inanmıyorsun, peki eğer bunlar doğruysa. şimdi sana yalan görünen herşey doğruysa ne yapacağını hiç düşündün mü. eminim bu zahmette bulunmaz bir ateist.

1-tanrı yoksa yani devamında öteki dünya diye bir kavram yoksa ve sen onun varlığına inanırsan, sadece toprakta çürüyüp gideceksin.

2-tanrı varsa ve kendisine inanmayanları bir şekilde cezalandırıyorsa * işte o zaman yandın demektir. söylenildiği gibi sürekli yanıp, ölüp,tekrar dirilmek ve bunun böyle bir döngü halinde devam etmesi hoşuna gitmez herhalde.

3-öyleyse tanrının varlığı kabul edilmelidir.

tanrı yoksa ama sen inandıysan olmayan birşeye, öldükten sonra kaybedeceğin birşey,çekeceğin bir ceza olmaz.kar veya zarara uğramazsın; ama eğer tanrı varsa bahsedilen cehennem de vardır demektir ve büyük bir zarara uğrayacağın ve bunun daimi olacağı da kesindir. eğer birazcık beynin çalışsaydı sırf bu yüzden tanrının varlığına inanırdın. islamiyetten, müslümanlıktan bahsetmiyorum bile, sadece bunu düşünmek yeter insanın iman etmesine. hristiyanlık,yahudilik ,müslümanlık...tercih ederdin birini.

allahın şeklini şemalini aklında canlandırmaz bir insan. canlandırmadım,canlandırmadık,canlandırmayacağız. bu materyalistlerin yapacağı bir iş. ruhunun, aklının nasıl şeklini düşünmüyorsan, allahın da varlığını düşünmezsin beyninin yerinde yeller esmiyorsa.

kuranın 1400 yıl öncesine ait bir uydurma olduğunu söylemek saçmadır. bilimin son yüzyıl içinde keşfetmeye başladığı gerçekleri kuran 1400 yıl öncesinde açıklamıştır.allah ın ilminin göstergesi olan kuran bunları 1400 yıl öncesinde söylemişse bunda senin kıt kafanın anlayamadığı allah yoktur da ne vardır? kendi kendine patladı da oldu değil mi dünya? çarpık düşüncelerin ancak bu kadar açıklamana izin veriyor belli. zaten seviyesiz konuşmalarında ne olduğunu gayet açık göstermekte. biraz kafan çalışsa dünya var olduğundan beri var olmuş milyarlarca insana tanrıya inandığı için aptal muamelesi yapmazdın. senin ve senin gibilerin çokluğunu algılayamayacağın kadar tanrıya inanan insan salak, ama parmaklarınla sayabileceğin kadar az, inançsız kişiler akıllı öyle mi? yok öyle yağma! tanrıya inanan bilim adamları da mı salak? sokrates de salak zaten.nasıl olsa o da tanrının varlığına inanıyordu. einstein da öyle mimar sinan,aristotales ve colomb da öyle vs. ha?

görmeyen gözlere ışık neylesin, körler karanlıkta kalmaya mahkumdur. öyle değil mi?

ateistsen olsan bile o sana herşeyi öğreten kitaplardan birde insan gibi davranabilmeyi öğren. biz, ateistlere insan gibi davranırız. insana insan gibi davranmayan ateistlere insan da demeyiz. (bkz: insanlık namına birşey öğrenmemiş olmak)

eğitimin şart olduğu kadar, saygı da şarttır.eğitimli olduğunu iddia ediyorsan saygılı davranacaksın ki çevrendekiler de inansın.haa eğer ben eğitimsizim diyorsan, eğitim bana kâr etmiyor diyorsan saygısız olmanı normal karşılayabilirim."

dediğim sözlük yazarı.