bugün

akrep burcu

bu burcun mensubu insanlar genellikle sırf burçlarından dolayı kendilerini tanrıal yetenekli ya da çok tehlikeli filan addedebiliyorlar. keskin sirkenin küpüne zarar verdiğini, sakin atın da çiftesinin pek olduğunu unutan sidikli astrolog bozmaları akrep burcu insanını o kadar abartır ki, zavallı akrep burçları da buna inanır.
her burcun uç bir noktası vardır. ve bazı burçların yapabilecekleri insanı aptal eder. akrep burçları şişme astrologlar tarafından çok güçlü lanse edilip en kandırılmış burçtur. bu nedenle çoğu akrep burcu insanı sırf burcundan dolayı kendini o kadar güçlü o kadar farklı sanır ki, 31 olsa çekilmeyeceği gibi çok da pasif olur.
1.60 lık adamın "ben akrep burcuyum" diye küçük dağ yaratmaya çalıştığını biliyorum, daha ne olsun.
ayrıca akrep hayvanıyla özdeşleştirilir ama bilinmelidir ki bunlar sadece semboliktir. akrep onurlu değil şapşal hayvanın teki olduğundan hayati tehlikede düşman bulamayınca ve algısı kapandığı için ilk bulduğu yere iğnesini saplar. yani gurur yapıp 'ulan beni kovamazsınız ben istifa ediyorum' tribinde değildir. hey allahım ne onuru lan senelerce akrep besledim ben. soktuğunda öldüreni var, sokunca sadece acı vereni var. hepsinin ortak noktası akrebin soktuğu yere akrebi ezip koyarsanız hayati hiçbir tehlikesi yok. panzehiri kendinde zira. bu mu mk tehlikeli akrep ?
ayrıca bugüne kadar pekçok akrep burcu tanıdım, doğum haritalarına bakma fırsatım oldu. neyse bir şey demiyorum kırılmasın güzel kalpler canlar. ama akrep burcu kimse de sanmasın ki benzersizdir. en benzerli burçlardan biridir zira.