bugün

evlenecek kız kalmaması

https://www.youtube.com/watch?v=3h948KTRz2M

evet, bir çocuğu (kız-erkek) anne yetiştirir. anne yetiştirdiği çocuğu sokağa salar ve bu çocuk ailesinde gördüğü eğitimin meyvesini sokakta verir.
çocukların almış olduğu aile eğitimi fix değildir. her aileye göre bu eğitim değişkenlik gösterir.
çocuklar görmüş olduğu farklı farklı aile eğitiminin cocktailini sokaklarda benliklerinde karakter olarak şekillendirir.
toplumların ahlak ve etik değerlerini din, ırk, ideoloji, sistem, devlet (yasa, kanun) belirlemez. hayatınızı paylaşacağınız, her şeyinizi vereceğiniz ve her şeyden vaz geçeceğiniz insanı yetiştiren aile ve bu ailede çocukları yetiştiren annedir.

çocuk babası ölünce değil de annesi ölünce yetim kalır.
napoleon "bana iyi anneler verin, size iyi vatandaşlar vereyim" demesinde yatan anlamı bir düşünün. bir toplumun kalitesini kadınlar (anneler) belirler. bu anneler sayesinde toplumda insanlık değerleri tanımlanır ve benimsenir.
hangi yasa, kanun, rejim, din olursa olsun , bir toplumda yasayı yapan ve yasaya uymak mükellefiyeti olan insanlarda ahlak ve etik değerleri başta olmak üzere insan erdemi dejenere olmuş veya erozyona uğramışsa; en mükemmel yasalar olsa, en mükemmel rejimler olsa, en mükemmel idare de olsa o toplumun çöküşü kaçınılmaz.

senin sokağa çöp atmanı engelleyen, bunun kötü olduğunu sana öğreten ortam ülken değil ailendir ve bu ailede seni eğiten, sana sorumluluk kazandıran annedir.
bunun için ne eş olacak kadın ne de eş olacak erkek artık kolayca bulamıyorsunuz.
yukarıda ki kedi gibi her şeyinizle emin olduğunuz, güveneceğiniz insan bulmakta zorlanıyorsunuz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026