bugün

kürtler olmasa türkler anadoluya giremezdi yalanı

--spoiler--
adı farsça dili farsça dini islam anadolu'da bizansı ( sadece) türk olarak yenebilecekti öylemi.
--spoiler--

e ama küçük görmüşsün işte babuş. hem de soru edadı 'mi'yi ayırmadan. yazıyorsunuz, çiziyorsunuz, sonra cevabı gelince auuuv.

tabii ki kahvehane akademisyenliği yapacağım, çünkü burası ulu sözlük, akademi değil. efendilik isteyen ekşiye gitsin.

--spoiler--
olayın aslı tamamen vergi ve otlak krizidir
--spoiler--

evet, ama sultan şahnesinin (bak bunu ilk kez duydun mesela, git bak tanımını ben yaptım, dönerken iki de bira kap) öldürüldüğünü duyup ordugahıyla geldiği vakit oğuzlar sultandan merhamet istediler, kendisi de orduyu geri çekmekten yanaydı ama yanındaki divan bunların kaba saba tipler olduğu ve kesinlikle daha ağır cezalandırılmaları gerektiği konusunda ısrar edince savaşa girişildi. mesela dandanakan savaşı öncesi de buna benzer şartlardadır. göçerler bu sefer selçuklular, yatuklar gaznelilerdir.

--spoiler--
babaîler isyanı’nı, celalîleri ve atatürk’ün milli mücadelesini aynı çuvala doldurup hepsini aynı sosyolojik nedene bağlamışsın
--spoiler--

mark twain olması lazım, bak ne demiş: "tarih tekerrür etmez, ama sık sık uyak yapar". tabii ki hepsi bire bir aynı sebepten çıkmadı, ama hepsinde de halkın saray eşrafı karşısında derbederliği kesin biçimde mevcuttu.

--spoiler--
​romen diyojen’in alparslan’a "arkamdaki babayiğitleri görüyor musun?" dediği hikayeyi hangi lise tarih kitabından veya diziden kapıp geldin bilmiyorum ama hiçbir ciddi tarihsel kaynakta böyle bir mahalle ağzı yok.
--spoiler--

ulan tabii ki yok, romanos çorumlu mu xd hadi tarih bilmezsin anlarım da truva çorumu da mı izlemedin be birader, ne kültürsüz bir şey çıktın sen hahahsshahsh

doğrusunu da kısaca yazalım, romanos diogenes sultan alparslan'a yanıtında "bu kadar adam toplayıp para döktüm, bir olay olacak" gibi bir şeyler demiştir. muhtemelen orduda isyan tehlikesi öngörmüştür, ama kendisine ve kuvvetine güveni de ortadadır.

işte gecenin 2'sinde 'ne demiş la bu, kopyala, google' diye wikipediadan baka baka yazınca bu kadar oluyor. arada kaynakça tarafına da bak olur mu çocuğum? kırk yılın başı tatile gelmişiz, daha kokteylim bitmedi tuğla attırıyorsunuz adama be.
© copyright 2005 - 2026