bugün

kızılay

kızılay ve afad başındaki içindeki insanları beğenmiyor olsak bile yine kanımızla malımızla kişisel çabamızla desteklememiz gereken kurumlar.

kızılay’ın çadır satması, kan satması, kızılay başkanının kendisi, kurumun ticari faaliyet yürütmesi tabii ki konuşulur. hatta afet zamanında değil şu anda da mesele olması gerekir.

kızılay’ın maalesef en olmaması gereken zamanda şeffaflığını halkın güvenini bir şekilde kaybetmesi insanları haluk levent’e olması gerekenden daha çok güvenmeye itti. burada tek suçlu haluk levent ve yardım yapmak için güvenecek bir yer arayan insanlar değildir herhalde. kızılay’ın afad’ın güvenirliğini zedeleyenler de sorumludur.

kerem kınık da sorumludur ama kerem kınık kızılay değildir zaten gitti ama haluk levent ahbap’ın kendisidir. bu farkı çok kişi anlayamıyor gibi geliyor bana. ahbap’tan böyle bir şey çıkmasını hiç beklemediğim halde kızılay’ın yerine ahbap’ın desteklenmesi, birbirine denk görülmesi bana üç yıldır çok garip geliyor. insanlar neredeyse kanını bile haluk levent’e teklif edecek duruma gelmişti. şimdi o da yaptıklarının hesabını versin düşünemeyeceğimiz kadar vicdansızmış ama biz artık bir kere daha kızılay’ın yerine bir şey konulamayacağını kızılay’ı boykot etmek gibi bir seçeneğin olmadığını anlamalıyız. bugüne kadar kan bağışından bahsedilince özellikle deprem bölgesinde “ben kızılay’ı boykot ediyorum.” diyen çok insanla karşılaştığım için söylüyorum. böyle bir seçenek hiçbir zaman yoktu. kan ihtiyacı olduğunda ne haluk levent -halihazırda dolandırıcı çıkmamış olsa bile- ne başkası bize yardım edemez.
biz de onu kaderine terk edemeyiz yoksa başka çok adam çıkar bizi dolandıracak.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026