bugün

haluk levent

her şey tam belli değil ama hem sağdan soldan okuduklarım hem de habercilerin anlattıklarına bakınca, bu adamın durumu biraz garip bir noktaya evrilmiş. hırs aslında hiç bitmemiş, sadece şekil değiştirmiş gibi. sanki hayat ona şunu demiş: madem çocukluğundan beri doymak bilmeyen bir hırsın var, al sana milyonlarca insanın gözü önünde bir güç; buyur ünlü ol, iyi biri ol, sana istediğin her şeyi veririm ama ipin ucunu kaçırıp sapıtırsan, bedelini de önüne koyar biletini keserim.

yani adam, bir yandan insanlara yardım edip diğer yandan o eski hırslı ve bildiğini okuyan tavrını sürdürerek aslında içten içe kendini kandırmış. ''ben bu kadar insana fayda sağlıyorum, arkada ne yaptığımın ne önemi var ki'' diye düşünmüş.

sen o doyumsuz hırsını gerçekten bitirmediğin sürece, ne kadar iyilik yaparsan yap, eski zaafların bir gün gelir ve kurduğun her şeyi bizzat kendi ellerinle yıkmana sebep olur. adamın başına gelen bela da tam olarak bu; kendinden kaçmaya çalışırken, o kendi kurduğu yalanın altında ezilmesi. bence bu başkasının değil, sadece kendine kurduğun o büyük yalanın karması haluk abisi. her şeyin yalan dolan, kumpas çıkması da herkesin temennisi.
© copyright 2005 - 2026