bugün

pazar kahvaltısı

Herhangi bir kursa giden kardeşinizin dışında, aile bireyleriyle, bekar dayı ve amcalarla birlikte yapılan kahvaltı. Genelde öğle saatlerine denk düştüğü halde kahvaltı statüsünü sucuklu yumurta ile kazanır. Pazar kahvaltılarının olmazsa olmazıdır sucuklu yumurta. Sucuklu yumurta yenmeden başlanılan bir pazar düşünülemez. Düşünüldüğü takdirde o günün kötü geçeceği düşüncesi tüm ülke sathında kabul görmüş bir inanıştır. Bir çok batıl inanışın yanında kendisini kabul ettirebilecek belkide tek inanıştır.
Her ne kadar pazar günleri sucuklu yumurta yense bile hiçbir zaman - tek yaşamıyor ve bırak sucuklu yumurta yemeği sucuğun kokusuna dahi dayanamayan kız arkadaşınız yoksa - tadımlıktan öte gidemez. Üst satırlarda da belirttiğim gibi(bak seeen) ailenin yanında bekar dayı, amca, karısını - avradını - namusunu her nedeniyorsa işte memleketine göndermiş dayı, amca, enişte( bu şimdi aklıma geldi) de kahvaltıda olduğu için bir iki çatal kapabilirsen şanslısın.
Hasılı sucuklu yumurta yapılması olasılığı neredeyse %100 olan bir pazar kahvaltısında doyasıya, tıka basa sucuklu yumurta yiyemiyeceğin tek kahvatıda pazar kahvaltısıdır.