tıp fakültesi

para gibi motivasyon unsuru olmadan bitirilemeyecek fakülte. fakat her tıp öğrencisi bilir ki kimse doktora bağ bağışlamayacak. eğer bir o kadar daha çalışır uzman veya akademisyen(doç. prof. vs) olursanız para kazanabilirsiniz. ama o zamana kadar sizin akranlarınız paranın gözüne vurmuş olabilir. dolayısıyla kendini kandırmak için argümanların yoksa çekilmeyecek fakültedir.
tus sınavları ve bu sınava hazırlık evresi son dönemde çeşitli olaylar vasıtasıyla gündeme geliyor. 11 saat tus çalışan bir doktorun akciğer embolisi ile ölmesi çok acı bir olay şüphesiz. 2006 yılında tus sınavında birinci olan bir doktorumuz asistanlık yaptığı hastanede yaşadığı sorunlar ve büyük ihtimalle de kendi içindeki sorunlar yüzünden intihar etmişti hatırlarsanız.
uğur dündar gibi gazeteci abilerimizin gözlerini devire devire bir hastanedeki bebek ölümlerinden sorumlu tuttuğu hafiften de katil gibi gösterdiği, sağlık sisteminin aksaklıklarının boyunlarına yüklendiği doktorların geçtiği aşamalardan sadece biridir bu tus sınavı.
önlenemez bir hastane florasının varlığı ve hasta yoğunluğu, yetersiz bakım olanaklarının içinde meydana gelen çok üzücü olan bebek ölümlerinde, ölmek üzere acile getirilen yakınlarının ölümünde suçlanan yargılanan hatta darp edilen bir meslek grubudur doktorluk. muayeneyi taciz zanneden psikopatların varlığında sicil numarası, kimliği televizyonlarda afişe edilen bir meslek grubudur aynı zamanda.
tüm bunlara rağmen mesleğini sevmektir bir de....
edit: imla