bugün

başıboş köpek sorunu

Artık çok ciddi hayati risk arz etmeye başlamış, acil şekilde çözülmesi gereken sorundur.

hızlı bir şekilde sokaklardan toplanıp barınaklara alınmalı ve alındığı tarihi müteakip sahiplendirilmesi için belli bir süre konulmalı, sahiplenilmezse uyutulmalıdır.

Sahiplenecek olanlara da tekrar sokağa salma ihtimaline karşı çok ağır yaptırım öngören düzenlemeler yapılmalıdır.

rantçı ve/veya vicdan mastürübatörü birer beyinsiz değillerse samimiyetlerini hep birlikte göreceğiz. iddia ettikleri gibi bir çoğunluğu temsil ediyorlarsa her birinin, barınakta kısırlaştırılmış ve aşıları yapılmış 1 (maksimum 2) köpeği uyutulmaması için sahiplenmesi sorunu kökten çözecektir.

barınakta bir köpeğin ilaçla uyutulmasına göz yumacak kadar ‘cani’ veya sahtekar değillerse o köpekleri sahiplenip evlerinde beslemeleri beklenir.

hala daha çıkıp “köpekler başıboş şekilde sokaklarda gezsin, aç kalınca insanları veya birbirlerini parçalasın, olmadı orada burada hastalıktan veya açlıktan veya bir kamyon altında kalarak ölsün ama sokaklardan toplanmasın” diyenlerin hiçbir ciddiye alınmamalıdır.

Eğer iddia ettikleri gibi hayvanseverlerse köpeklerin uyutulmasına veya sokaklarda sair sebeplerden ölmelerine göz yummak yerine, “can dostları” için bu küçük fedakarlığı yaparak onlara sıcacık bir yuva, günlük mama ve sonsuz sevgi sağlayarak onları bu elim akıbetten kurtaracaklardır.

Eğer devlet böyle bir önlem alırsa bunun köpek sahiplendirme organizasyonu olmaktan öteye gitmeyeceğine ve tek bir köpeğin bile uyutulmayacağına adım gibi eminim. Hadi bakalım pati dostları gösterin fedakarlığınızı.