bugün

trt haber

7-24 israil ve filistin propagandası yapan leş bir televizyon kanalı.

yine tek taraflı haberciliğiyle muazzam türk vatandaşlarının gönüllerini fetheden trt haber, haber yapacak bir konu bulmuş ki sürekli aynı konu üzerinden hunharca haber yapıyor. babam devamlı bu kanalı izliyor, ara ara ben de o izlerken denk geliyorum falan. sadece filistin, sadece oradaki ölüler, sadece oradaki savaş, sadece oradaki dehşet... habercilikle çığır açan muazzam bir haber kanalı olduğu için de tek taraflı haber yapma potansiyelini dibine kadar kullanıyor.

ben önceki entrylerimde zaten belirtmiştim tarafsız olduğumu. hala öyleyim, ancak devletimin kanalının son derece taraflı olması beni bir tık rahatsız ediyor. hayır habercilik sektörüne de saygı duyulmuyor, ancak o ayrı konu. asıl konuya gelirsek sevgili trt haber, israil'de ölen insanlar insan değil mi? israil'i sevmeyebilirsin, saygı da duymayabilirsin, insan yerine de koymayabilirsin farketmez. ancak çıkan sonuç, her iki savaşta da sadece sivillerin ölmesi. ve ölen siviller sadece filistin'de değil, israil'de de yaşam sürüyordu dini, dili ırkı her ne olursa olsun. bu durumda hunharca tek taraflı haber yapmak yerine, tarafsız yaklaşıp ülkemin insanına eşitliği, dengeyi ve adaleti aşılasan ha sevgili trt? hem de ülke bir avuç değil, 80 milyon avuç cahil kaynıyorken.

kardeşim bu savaşta sadece masum insanlar ölüyor! ve sen bunları filistin - israil diye ayırırsan, dinine, diline ve ırkına göre sınıflandırıp her iki tarafta da ölenlerin sivil insanlar olduğunu görmezden gelip tek taraflı propaganda yaparsan, kusura bakma da senin gibi bir medya kuruluşuna asla ve asla saygı duymam. gerçi türkiye'de yaşıyoruz. medya özgürlüğüne odaklanmak yerine, nefessiz bir şekilde taraf belirleyip sadece onlar üzerinden haberciliğe aykırı şekilde tek taraflı propaganda yapmaktan başka bir bok yapmıyoruz.

diğer kanalların da maalesef trt'den bir farkı yok. ama trt haber gözüme çok fazla çarpınca, onun hakkında yazayım dedim.