bugün
- sözlükler arası savaş çıksa11
- ütü13
- taşaklardan birinin kayıp olması4
- çay içen kız9
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri9
- cedidacer bey ne yapıyor sorusu7
- evde yapılabilecek aktiviteler4
- mutsuz olmak3
- duyulan en ilginç isim5
- galatasaray6
- atatürk düşmanlarının ortak özellikleri2
- oralet içen erkek5
- anın fotoğrafı14
- galatasaray 3 rennes 33
- 2 ağustos 2026 galatasaray rennes maçı3
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz9
- en tehlikeli insan tipleri2
- uludağ sözlük çeteleri9
- aklınıza gelen şarkı sözü4
- çaya şeker atan erkek5
- kız arkadaşına mini etek giydiren erkek3
- kalem4
- rennes2
- yıkık yazarlar4
- veda mesajları hep yanlış yazılır2
- en boktan on yıl7
- 45 defa kürtaj oldum bebek öldürmeyi seviyorum2
- latte içen erkek4
- yerinde dur3
- erdal beşikçioğlu8
- patates kızartması4
- yelpaze3
- smallville'deki konuk oyuncular3
- 2036 da paranın bir önemi kalmayacak7
- dolma kalem3
- eğleniyormuş gibi yapan kadın2
- doa otomatı3
- ona bir şey söyle13
- gocu bak bi5
- telefona cevap vermeyen kız3
- gece ormanda birisi tarafından takip edilmek3
- oturunca göbeği kat kat olan kız3
- arkadaşlar ne yapıyorsunuz9
- ayrılık8
- red flag erkek listesi9
- mehdi nereye inecek sorunsalı3
- menemen9
- selam sözlük2
- en gey özelliğiniz3
- mcdonalds nasıl okunur sorunsalı9
müzik dinlemek veya herhangi bir müzik türünü sevmeniz dinlemeniz sizin kalitenizi belirlemez. eğer çıkıp ben şu tür müziği dinliyorum, sen şu tür dinliyorsun diyerek kendinizin kaliteli olduğunu söylüyorsanız o müzik türü sizin kaliteli olduğunuzu belirler-belirlemez; bu tartışılır ama tartışılmayacak olan senin cahil veya embesil olmandır.
müzik bir kalite ölçeği değildir. hele ki müzik sadece zevk, beğeni, eğlence vb aracı hiç değildir. müzik dinlediğinizde beyninize bir inhibitör gibi (dengeleyici, geri kazanım) etki eder. adeta beyinde metilfenidat alımında (fenetilamin grubu) etkiyi (dopamin ve noradrenalin alımı) gösterir.
bu açıdan bakarsak müzik bir kalite kriteri değil de nörolojik bir tanım aracıdır. örn: dinlediğin müziğe bakıp sana "kalitelisin" diyemem ama "abi seviyorsan git konuş bence" diyebilirim.
unutmadan, bodrum'dan tatil sonrası dönüş yolunda buharkent'te (aydın) bir arkadaşım vardı onun yanına uğramıştım. pamukkale'ye (denizli) 15-20 km yakınında. hem pamukkale ziyareti yapmış arkadaşın yanında 1 hafta kalmıştım.
arkadaşın (aslında babasının) burkent de çiftlikleri vardı. pamukkale ziyaretinden artan 4 günümüzü çiftliklerinde geçirmiş at, tarktör, atv ile gezmiş, eğlence alem yapmıştık.
çiftliklerinde 5.000 tavuk ve 20 inek 20 tane koyun 2 tane at vardı. tavukların olduğu kümeste devamlı (gündüz) rock müzik çalıyordu. kümese değil de gençlik yıllarımda balık pazarı içinde devamlı takıldığım karavan rock cafeye girmiş gibi hissediyordum. ineklerin koyunların olduğu ağılda klasik (piano keman ağırlıklı) müzik çalıyordu. entry uzamasın diyerek et süt yumurta üretiminin artmasında müziğin hayvanlar üzerinde etkileri için yapılmış araştırmalara girmeyeceğim ki üstelik ağıl-kümes besiciliği yapanlar hayvanların seslere karşı tepkimesini azaltmak için seslere aşina olması huzursuz olmaması vb malum.
yok yani düşünüyorum da...
bazen ara sıra ruh halime göre esengül veya ferdi tayfur şarkıları (arabesk) dinliyorum. arkadaşların çiftliğinde olan koyun inek tavuklar benden daha mı kaliteli oluyor?
müzik kalitenizi değil ruh halinizi belli eder. bunun için cahilce saçmalayınız.
müzik bir kalite ölçeği değildir. hele ki müzik sadece zevk, beğeni, eğlence vb aracı hiç değildir. müzik dinlediğinizde beyninize bir inhibitör gibi (dengeleyici, geri kazanım) etki eder. adeta beyinde metilfenidat alımında (fenetilamin grubu) etkiyi (dopamin ve noradrenalin alımı) gösterir.
bu açıdan bakarsak müzik bir kalite kriteri değil de nörolojik bir tanım aracıdır. örn: dinlediğin müziğe bakıp sana "kalitelisin" diyemem ama "abi seviyorsan git konuş bence" diyebilirim.
unutmadan, bodrum'dan tatil sonrası dönüş yolunda buharkent'te (aydın) bir arkadaşım vardı onun yanına uğramıştım. pamukkale'ye (denizli) 15-20 km yakınında. hem pamukkale ziyareti yapmış arkadaşın yanında 1 hafta kalmıştım.
arkadaşın (aslında babasının) burkent de çiftlikleri vardı. pamukkale ziyaretinden artan 4 günümüzü çiftliklerinde geçirmiş at, tarktör, atv ile gezmiş, eğlence alem yapmıştık.
çiftliklerinde 5.000 tavuk ve 20 inek 20 tane koyun 2 tane at vardı. tavukların olduğu kümeste devamlı (gündüz) rock müzik çalıyordu. kümese değil de gençlik yıllarımda balık pazarı içinde devamlı takıldığım karavan rock cafeye girmiş gibi hissediyordum. ineklerin koyunların olduğu ağılda klasik (piano keman ağırlıklı) müzik çalıyordu. entry uzamasın diyerek et süt yumurta üretiminin artmasında müziğin hayvanlar üzerinde etkileri için yapılmış araştırmalara girmeyeceğim ki üstelik ağıl-kümes besiciliği yapanlar hayvanların seslere karşı tepkimesini azaltmak için seslere aşina olması huzursuz olmaması vb malum.
yok yani düşünüyorum da...
bazen ara sıra ruh halime göre esengül veya ferdi tayfur şarkıları (arabesk) dinliyorum. arkadaşların çiftliğinde olan koyun inek tavuklar benden daha mı kaliteli oluyor?
müzik kalitenizi değil ruh halinizi belli eder. bunun için cahilce saçmalayınız.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar