aleviligin batil bir inanc olmasi

Aleviliğin tanımına bağlı olarak doğruluğu değişebilen önerme.

"Alevilik nedir?" diye sorduğumuzda, "Hz Ali'yi çok sevmek, ona gönülden bağlı olmak, kendisini şeyh mürşit kabul etmektir." şeklinde bir cevap alıyorsak, tüm sünnileri alevi olmaya çağırıyorum.

yok eğer bunların yanı sıra, "hz ali'yi sevmek, fakat hz ebu bekir, ömer ve osman'ı, halifelikte hz ali'nin hakkını yediği için sevmemektir ise, sorulacak sorular şunlardır:

"Hz ali ikiyüzlü müdür?"
"hz ali korkak mıdır?"

Elbette değildir. Peki madem değildir, hz ali böyle bir haksızlığa neden tahammül etmiştir? ikiyüzlülük yaparak onlara yaranmak için mi, yoksa onların askeri gücünden korktuğu için mi? Oysa o, ne korkak, ne de ikiyüzlüdür.

Sıradaki soru: "Aleviler namaz kılar mı?" . Cevap olarak dense ki: "Hz Ali bizim namazlarımızı da kılmıştır, biz namaz kılmayız."

Cevaben derim ki: "Sen birinin namazını kılacak olsaydın, kiminkileri önce kılardın? Kendi çocuklarının mı, yoksa senden 1400 sene sonra gelecek insanların mı?"

Madem hz hasan ve hüseyin'in namazlarını aksatmadan kıldığını biliyoruz, o halde alevilere deriz ki: "madem evlatlarının namazlarını kılmamıştır, öyleyse sizinkileri dahi kılmamıştır. hem kişi sevdiğine benzemek ister, öyleyse siz dahi bunca sevdiğiniz hz ali'ye benzemek için namazlarınızı allah rızası için kılınız."