bugün

emir timur

Türk-Moğol geleneğinden gelen orta-asya türk devletini yönettiğinden dolayı Aslında devletinin hükümdarı olmayan adamdır çünkü Doğrudan Çengiz Han soyuna dayanmamaktadır soyu ve iktidarı resmi olarak çengiz soyundan birindedir. Kimi kaynaklar Çengiz Han soyundan geldiğini söyler ya o yazdırmıştır böyle bir şeyi ya da şuan ki tarihçiler uydurmaktadır bilemem. Kimi kaynaklar Türkleşmiş bir moğol olduğunu da söyler Ki bu benim için pek bir şey ifade etmez çünkü o devirde kanları yanyana akmış, karşı karşıya vuruşmuş birlikte devlet kurmuş kız-alıp vermiş iki kardeş ve kahraman milletin hangisinden olursa olsun Irki olarak büyük bir fazilete sahiptir.

Timur'un barbarlığından demvuran tarihte taraf tutan sözde tarihçiler Timur'un avrupa'da rönesanstan kaç yüzyıl önce ortaasyada ilmi, dini, felsefi rönesans yaptığından bahsetmezler.

Türklerin birbirleriyle mücadele etmesi kimi zaman Türklüğü zayıflatmış olsa bile Türk tarihi boyunca Türklüğe güç vermiştir aslında. Timur'un anadolu'ya akınları Anadolu'nun Türklemesinde bir başka büyük rol oynamıştır. Kendisiyle gelen Orta-asya türkleri, Tatarları ve Moğolları Türk Moğol imparatorluğundan sonra en büyük Türk göçünü başlatmıştır anadolu'Ya.

Beyazıt ise ankara savaşında hayatının hatasıyla ipleri timur'un eline vererek yenilmiştir. Kanımca onun bu hatasının nedeni Yıldırım olmasıyla ilişkilidir. Sen yıldırımsan karşındaki De Aksaktır.