bugün

firavun

Açılın ben doktorum.

Arkeoloji 150 yıldır egyptoloji peşinde sayılır.

ilk başta mısır tarihi çok çok eskiye dayandırılıyordu. Bulduklari firavunları bir araya sıkıştırdılar. Sonra fark ettiler ki mısırda 3 adet büyük şehir bulunduğundan dönem dönem 2 ve hatta 3 firavun hüküm sürmüş olduğunu fark ettiler. 1 baba 2 oğul gibi mesela.

Onyıllar önce 2. Ramses'in mezarı buluduğunda o firavun bu dediler!.
Buna batı dünyası atlayınca müslüman dünyası düşünmeden atladı! Hatta çölde rahim pozisyonunda bir mumya buldular, müslümanlar buna da atladı... aha kuranda yazıyor demek için. Secde eden firavun diye. Adam firavun bile çıkmadı! Tarihciler siklemedi bile.

Gide gide i.ö 8500 falan giden mısır kronolojisi 3000-5500 arasina inince yapılan hesaplamalarda musa dönemi firavunun tatmoses the III olduğu tespit edildi.

Kutsal kitapta denizde boğuldu denilir. Mumya 17-18 yaşındaki bir gencin çıktı. Boş lahit gömmemek için yapılmış bir şeydi. Musa firavunla kardeş gibi büyümüştü... ikise de yaşlıydı!!!

En ilginci tatmoses 3 sonrası mısır bir dönem tek tanrıcı olmuştur! Hatta firavun isimleri birden değişirir. En son bir kadın olan hapsetsup bir amon başrahibiyle evlenince firavun isimleri de değişir tekrar... Tut- ank-amon... Amon tapımı etkisiyle.

Bir başka net bilgi:
Mısırdan sina yarımadasına değil sina yarımadasından suudi arabistana geçildi!
Şimdiki biline gelen sina dağı kabul edilen yer pagan bir tapım yeridir. Mısır hükümeti bile yılda 300-400 bin turist geliyor diye bu gerçeği inkar etti.
Hatra o dönem taa zamanında duvarlardan silinmiştir!

Müslümanlara sözüm: tarih dogmatik değildir! Aynı şeye inanıyoruz ama doğrusu bu. Aha googil orada.
güncel Önemli Başlıklar