ali babacan mı daha kürtçü selahattin demirtaş mı

ali babacan kürtçü olmamakla birlikte kürt oylarına talip bir liberaldir. daha açık söylemek gerekirse hdp oylarına talip siyaseten varlık mücadelesi veren bir dönemin önemli şahsiyetidir.

ali babacan ve davutoğlu'nun ak parti içinde etkin ve yetkin olduğu dönemlere bakarsak ak parti de benzer politikayı gütmüştür. ilgili isimlerin partiden dehlenmesi ile birlikte (bu kişiler semboldür, benzer bir çok isim de partiyi terk etmiştir yahut dehlenmiştir) akparti milliyetçi muhafazakar bir dole bürünmüştür.

altılı masayı oluşturan yapılardan, saadet partisi'nin ideolojik temeli incelenirse diğer iki partinin söylemi olan "türklük tanımının kaldırılması" fikrinin nereden geldiği daha net ortaya çıkar. saadet partisi'nin ideolojik ekseninde türk kelimesinden ve tanımından rahatsız olan söylemlere sıklıkla rastlanır. bazıları davutoğlunu neden bu çerçevede değerlendirdiğimi merak edebilir. onlara da davutoğlu'nun kaleme aldığı "üç tarzı siyaset ekseninde ... " diye başlayan makalesini okumalarını tavsiye ederim.

ilgili siyasiler etnik milliyetçi olmayıp daha çok, tarihin derinliklerine bilmen ve tecrübe ile gömülmüş "osmanlıcılık" fikrini savunan bir garip kişiliklerdir.