bugün
- sırrı süreyya önder28
- sözlükteki linç tayfa6
- abdullah öcalan orospu çocuğudur17
- göğüs kıllarım çıkmıyor15
- 2026 yılı türk biralarının içilemez hale gelmesi13
- sözlükteki linç kültürü12
- ıoçk katatese elbise dikti mi sorunsalı6
- komşunu kendin gibi sev düşmanını da5
- yeni bir bilgi paylaşamamak3
- alman turistlere turist rehberliği4
- silver ile evlenecek erkek53
- sözlüğün kendini tekrar etmeye başlaması4
- dün gece ne oldu12
- deccaliyet çağı5
- son tüketim tarihi geçmiş ilaç9
- güne bir şarkı bırak3
- supernatural3
- götünü yıkamayan bir kızla evlenir misiniz8
- true giderse sözlükte yürüyen cinsellik kim olacak12
- rica ediyorum arkamdan konuşmayın12
- stt geçmiş kremle intihar etmek4
- sözlükte linç yiyen insana karışır mısın17
- akepeli değilim ama akp'ye oy atıyorum saçmalığı15
- sedef hastalığı3
- sarapci koala59
- stt geçmiş kondom kullanmak3
- insan olmaya çeyrek kala8
- siyaset yüzünden çoğu arkadaşlığın bozulması8
- insan olmaya ceyrek kala4
- sözlük yazarlarının yuvaları3
- g'i l d'e d l'i l y'nin dudakları8
- gocu35
- arif kocabıyık9
- popeyes6
- araba sileceği5
- iki tas çorba5
- fikir değiştirmek döneklik midir8
- atatürk den daha iyi cumhurbaşkanı yok2
- true'nun çaylak olması4
- cezerye2
- sapıklara empati kasan insan5
- fenerin türkiye'yi yine rezil etmesi5
- islam sosyoloji ve psikolojiyi kabul ediyor mu4
- sözlükteki bayan azlığı6
- kurtlar vadisi ünsal2
- ellerim bos gonlum hos28
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası23
- melekler insanlarla nasıl iletişim kuruyor4
- ayak fantezisi3
- müstehcen resim atmak3
sanırım bir on yıl kadardır bilincimin farkında yaşıyorum. bu süre zarfında öğrendiğim çok ilginç şeyler oldu.
mesela insanların çoğunun gaflet hali dedikleri bilinci kapalı otomatik pilotta takıldığı bir durumda olduklarını öğrendim. insanları yargılamanın kolay, kendini yargılamanın zor olduğunu öğrendim. iyi bir adam olmadıktan sonra iyi insanlarla denk gelinemeyeceğini, iyi bir adam olmanın da ciddi bir çaba harcanmadan gerçekleşebilecek bir şey olmadığını öğrendim.
küçük şeylerin bazen büyük şeylerden büyük olabileceğini, büyük şeylere sahip olanların da çok küçülebildiğini, inançlı ateistleri, putperest olduğunun farkında bile olmayan dindarları...
sevdim sevilmedim, sevildim sevmedim. ayrıldım, üzüldüm, ağladım. kavuştum, güldüm, sevindim.
kimi yüzünü dahi görmediğim fırıncının ekmeğini yedim, kimi kasabın etini. temizlikçisi evimi temizledi, üreticisi kullandığım ekipmanları üretti. insanla doğdum, insanla büyüdüm. ne bildiysem ondan öğrendim, ne gördüysem ondan. insanın içinden, insanın arasından. zinciri vuran da o, kıran da.
ben de kırıldım, telaşla uyanırken rüyamdan.
evet evet, bir rüya, başrolü de insan, figüranı da.
hepsi.
o,
hz insan.
mesela insanların çoğunun gaflet hali dedikleri bilinci kapalı otomatik pilotta takıldığı bir durumda olduklarını öğrendim. insanları yargılamanın kolay, kendini yargılamanın zor olduğunu öğrendim. iyi bir adam olmadıktan sonra iyi insanlarla denk gelinemeyeceğini, iyi bir adam olmanın da ciddi bir çaba harcanmadan gerçekleşebilecek bir şey olmadığını öğrendim.
küçük şeylerin bazen büyük şeylerden büyük olabileceğini, büyük şeylere sahip olanların da çok küçülebildiğini, inançlı ateistleri, putperest olduğunun farkında bile olmayan dindarları...
sevdim sevilmedim, sevildim sevmedim. ayrıldım, üzüldüm, ağladım. kavuştum, güldüm, sevindim.
kimi yüzünü dahi görmediğim fırıncının ekmeğini yedim, kimi kasabın etini. temizlikçisi evimi temizledi, üreticisi kullandığım ekipmanları üretti. insanla doğdum, insanla büyüdüm. ne bildiysem ondan öğrendim, ne gördüysem ondan. insanın içinden, insanın arasından. zinciri vuran da o, kıran da.
ben de kırıldım, telaşla uyanırken rüyamdan.
evet evet, bir rüya, başrolü de insan, figüranı da.
hepsi.
o,
hz insan.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar