bugün

ilginç deneyler

şahsım tarafından yapılmış, facebook ve insanların arkadaş listeleri ile alakalı bir deneydir. ilginçtir ama sonuç oldukça çarpıcıdır.

bir arkadaşın arkadaş listesine bakmaktaydım. arkadaş kronun teki, allah sizi inandırsın hilkat garibesi gibi. bu arkadaşın listesinde yaklaşık 30 adet ecnebi memleketlerden hatun yer almakta. ulan dedim, bu ibnetor bunları hayatta tanımıyordur. kesin arkadaşlık teklifi yolluyordur ve hatunlar kabul ediyordur falan diye düşündüm ve biraz da öyle olsun istedim çünkü öyle değil olmuş olsaydı kalıbımdan utanacaktım. neyse, düşündüm taşındım ve bir deney yapmaya karar verdim.

deney şuydu: bu arkadaşın listesindeki bir hatuna arkadaşlık teklifi yollayıp, kabul edecek mi bekleyecektim. ve yaptım da... yaklaşık 7 gün bekledikten sonra ümitlerim azalmaya başladı. ve en sonunda, az önce arkadaşlık teklifimin kabul edildiğini gördüm. ve deney başarı ile sonuçlandı.

sonuç: o arkadaş bu hatunların bir çoğunu tanımıyor. rastgele karşısına çıkan hatunlara arkadaşlık teklifi göndermiş ve onların da çoğu kabul etmiş. tıpkı benim teklifimi kabul eden, hiç tanımadığım, taş hatun gibi.

sevgilerle...