tengir budun

bugün ispanyolca öğrenmek için ilk adımı atmış olan yuzır.

bir dil kursu ile görüştüm bugün, 6 kişilik gruplar halinde haftada 2 gün 3'er saatlik (haftada 6 saat) bir yüzyüze eğitim programı sundular, ama ben aceleci davranmadım, yarın da tömer ile görüşeceğim, tömer biliyorsunuz yabacı dil konusunda türkiye'nin 1 numarası olmuştur her zaman.

bunun dışında online eğitim veren kuruluşlar da var, ama ben online eğitime karşıyım. sınıfa girip o ders ortamını yaşamayalı yıllar oldu.

her neyse, bazı arkadaşlar hazmedememiş neden ispanyolca öğrenecekmişim, ne gerek varmış falan filan.
yahu zaten ingilizce biliyorum, her zaman 2. bir yabancı dil sahibi olmak istemiştim, lakin fırsat bulamadım, son zamanlarda da netflix'te sürekli ispanyolca diziler izleye izleye merak saldım.

ispanyolca deyip geçmeyin. ispanyolca bugün dünyada ingilizce'den sonra en geniş dil coğrafyasına sahip lisandır. ayrıca latince kökenli olduğu için diğer latin dilleri olan italyanca ve portekizceye de yatkın oluyorsunuz otomatikman.

bu arada kafakoparanus emmi kuran okumayı öğren, ayet öğren, hadis öğren falan demiş.

emmiciğim ben kuran'ın türkçesini okudum ve anladım, sana da inandığın dinin kitabını kendi lisanında okuyup anlamanı tavsiye ederim. senelerce arapça okuyup anlamamak yerine bir kez olsun türkçe okuyup anlasanız ülkemiz bu halde olmaz zaten.
ayrıca hadis nedir ya? yalanla dolanla işim olmaz benim.

neyse, bu ispanyolca olayı böyle işte. ispanyolca kursundan sonra bir de vakit bulursam arkeoloji bölümüne kayıt yaptırmayı düşünüyorum.
tabi size kalsa arkeolojiye de gerek yok.