anadolu takımları

istanbul takımlarının puan kayıplarının büyük çoğunluğunu takiben bu takım taraftarlarının Savunma yaptıkları için eleştirdikleri futbol takımları. Gördüğüm kadarıyla golsüz maçlarda her iki taraftan puan kırılması gibi absürt talepleri olan arkadaşlar ve bu küme örtüşüyor.

Tamam paşam, sen 100 milyon Euro'luk kadronla adamların karşısına dikil, adamlar da 50 milyon Euro'luk kadrolarıyla açık açık oynasınlar sana karşı. 3-5 atar evine dönersin, ne güzel olur.

Kapanıyorsa açacaksın. Ortadan pasla mı girersin, son çizgiye mi inersin o senin bileceğin iş.

sezon sonu takımlar havuzdan hangi oranda para alıyor bilmiyorum ama şurası çok açık ki Aradaki gelir ve imkan farkları çok geniş. Tabii yere yatmak, zaman geçirmek gibi oyun standardını düşüren hareketleri kesinlikle savunmuyorum, ama defansif oynamak doğal bir haktır, hatta çok düşük bütçeli takımlar için neredeyse zorunluluktur.

italya da yıllardır savunma yapıyor, onları da eleştiriyor musunuz böyle?

Merak eden bakabilir, Euro 2020 ingiltere iskoçya ve geçen sezon 2. Yarısındaki fener-alanya maçları hakkında içimden geldiği için, keyif aldığım için uzun uzun yazı döşedim.

iki maç da golsüz bittiği halde keyif verdi. Çünkü ortada bir mücadele vardı, gerek sahada oyuncular arasında, gerek kenardaki teknik adamlar arasında. Önemli olan da budur zaten.

Sayı bağımlısı ve istatistik düşkünü arkadaşlara basketbol izlemelerini tavsiye ederim. Damian lillard diye bir adam var mesela, arada kafasına esti mi 60 sayı falan atıyor, beklentilerinizi karşılar.