bugün

kerim tekin

Her ölüm erken ölümdür ama kerim Tekin'in ölümü bildiğin orospu çocukluğu. Yanlış anlaşılma olmasın küfrüm ona değil, ölümün kerim tekin gibi birisini 23 yaşında alması orospu çocukluğu. insanı ölüm kavramına, gerçeğine düşman ediyor, isyan ettiriyor. Erken öldü diye uzulunen diğer starlar, rockçilar bile 27, 28 yaşında ölmüştür. 23 yaşında ölünür mü amına koyim? Çoğu şarkıcı ilk albümünü bile yapmamış oluyor o yaşta. insan ruhsalı bırak, fiziksel açıdan bile zirvesine çıkmamış oluyor.

Öldüğü gün aklimda dün gibi. Deprem olmuştu. 11 yaşında bir çocuk olarak depremden dolayı hangi mahallelerde dışarıda kalınıyor, hangi mahallelerde evde kalınıyor diye merak Edip arkadaşlarla bisikletle mahalle mahalle geziyorduk, aklimizca cesaret testi yapıyorduk.bizim Mahalleye dönünce kuzenim kerim tekin ölmüş dedi. Depremden çok etkiledi beni ölümü.ayni gün bizim mahallede kerim Tekim'den daha ünlü olan beygir mirhat'da öldü. Her açıdan yikimdi o gün.

sesinde de yüzü gibi büyük bir yakışıklılık, karizma, parlaklık barindiran, her açıdan üstün yaratılmış, yaratilirkenki şansını ne yazik ki yaşarken surdurememis birisi o. Hayatımda başka kimsenin sesi için yakışıklı veya karizmatik diye düşünmedim. Sesinde farklı bir büyü var.

Uzun saçlı ve kirli sakallı hâli George Michael'in uzun saçlı ve kirli sakallı 1985 1986 dönemine benzer. Biliyorum duygusal bir yaklaşım ama " madem bu kadar erken ölecekti niye dünyaya geldi böyle mükemmel görünümde ve seste birisi? " Diye düşünüyor insan. Tarık Akan ölünce veya Cüneyt Arkın yaşlanınca da aynısını düşündüm. Böyle mükemmel görünümde olan insanların yaşlanması veya ölmesi insanı olmayan tanrı'ya bile isyan ettiriyor. " Çok mükemmeller. Ya hiç dogmasalardi ya da bir ayrıcalıklari olsaydi da mükemmellikleri bozulmasaydi " diye düşünüyorum.

Unutulmayacaksin falan demek boş. Ölmemeliydin. annemin ölümü dışında hiçbir ölüm beni bu kadar uzmedi.

Ünlü olan şarkılarını severim, ünlü olmayan şu üç şarkısını da çok severim.

https://youtu.be/Hfwn1ynOavM

https://youtu.be/1V9JWvoCMk8

https://youtu.be/nLXxKJbeuxY