bugün
- nükleer santralin süper bir şey olduğu gerçeği13
- biz olduğumuz sürece manifest çorum'a giremez14
- yeni parti50
- kıyafet alışverişi6
- sözlük kızlarının kekleri11
- 2026 temmuz ayı nasıl geçti7
- gebze fm5
- manifest grubu vs tarkan14
- kadınların kültürel muhabbetlere girmemesi5
- sevgili3
- ismet gurbuz'u tek yumrukla bayıltmak7
- çorumda konser için müzik grubu öner2
- ekmeleddin ihsanoğluna oy vermiş olmak18
- en iyi web tarayıcısı3
- oooo manifest2
- kız düşürme teknikleri3
- taliban vs ışid3
- huzur3
- bik bik'in mutfağına konuk olmak9
- çekirge istilası2
- sözlük erkeklerinin kekleri2
- hikayeyi devam ettir54
- macar pasaportuyla 184 ülkenin vizesiz gezilmesi3
- memeli kuvvetler2
- sözlük kızlarıyla tekne turuna çıkmak20
- kuran da 5 vakit namaz denmemesi7
- 13 akpli istanbul belediyesi5
- türk hava yolları2
- iş yerindeki kızın resmen yavşaması6
- a haber2
- türklerin çinli prenseslere olan düşkünlüğü3
- camlar açık çıplak yatmak5
- opera tarayıcıya reklamsız vpnli gizli sörf yapmak2
- peugeot 6044
- kedilerin artık fare yakalamaması6
- sucukçu birader2
- ısmet gurbuz 2024'ün havarileri3
- kızlar2
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası39
- sinem dedetaş6
- kızlar gocu'ya mı güvenirsiniz yoksa bana mı17
- temmuz sonu olup hala tatile gidememek5
- amerika birleşik devletleri2
- tüm fake hesapların öbür sözlükten gelmiş olması3
- kürt arkadaşa verilebilecek hediyeler3
- özgürlükçü pedagoji2
- kemal kılıçdaroğlu16
- nickten isim tahmini yapmak72
- dünyanın en komik şeyi2
- uykuya doyamamak3
son 5 yılda ülkede o kadar cazip hale geldi ki dümdüz memurluk için hayal kuruyoruz. istediğiniz kadar bu kişilere vizyonu dar deyin ama var böyle bir gerçek. bugün işimden memnunum diyen insanlara memurluk teklif eden daha düşük fiyat bile alsa koşa koşa memur olmak ister. peki memurluğu bu kadar cazip kılan ne? özel sektörün zor çalışma koşulları mı? yoksa bu zor koşulların bir getirisi olmaması mı?
eskiden özel sektör daha zordu, gerek çalışma saatleri, gerek yorucu mesailer insanı daha bir yıpratıyordu. ama vasıflı vasıfsız ayrımı daha bir belirgindi. benim babam terzi ustası sene 2005 falan otelin personel kıyafetleri için terziye ihtiyacı vardı ve babam o sene 700 tl maaş alıyordu asgari ücretin 2 katı maaş alıyordu. şimdi otelde aynı pozisyon için başvuru yapsan sana vereceği en baba maaş 3500 tl. ustaya, emeğe saygı kalmadı artık. ülke vasıfsızlar cenneti sen yapmazsan başka birini bulurum yarım yamalakta olsa öyle böyle işi kavrar zaten mantığıyla bakıyor işverenler, diploma falan bir boka yaramıyor artık. sokaktan geçen suriyeli senden daha rahat iş bulur memlekette.
velhasıl insanlar emeklerinin karşılığını alamıyor ve millet artık eskiye oranla yıpranmak istemiyor. yıllar geçtikçe rahatına daha bir düşkün toplum geliyor. benim normalde mesleğim aşçılık. fırsatım olsa 5 dakika durmam. zamanında bu işi severek yapan iş arkadaşlarım bile şu an fırsatını bulsa memurluk ister hatta çoğu deli gibi kpss ye girdi.
şu an kim size ya ben aksiyonlu işleri seviyorum ben oturarak çalışmayı sevmiyorum abi bana hareket lazım diyen insan varsa bilin ki freud a göre savunma mekanizmalarını devreye sokuyordur. kimse işim kötü diye daha da kendini mutsuz etmek istemez. mesela bir şeyi kazanamayız onu çok isteriz aslında ama kendimizi iyi hissetmek için ya zaten onu kazansamda sevmediğim bir işti yapamazdım zaten diye kılıf uydururuz bu da öyle bir şey.
millet deli gibi memur olmak istiyor. 2 gün hafta sonu tatili, çalışanlar senle aynı eğitimi almış, en azından seviye ve saygının olduğu bir ortam daha az kas gücü daha az yıpranma kim istemez.
polislerin ortalama yaşam süresi 50 imiş.
öğretmenlerin 74 müş.
stres ve yıpranma adamı yavaş yavaş bitiriyor.
eskiden özel sektör daha zordu, gerek çalışma saatleri, gerek yorucu mesailer insanı daha bir yıpratıyordu. ama vasıflı vasıfsız ayrımı daha bir belirgindi. benim babam terzi ustası sene 2005 falan otelin personel kıyafetleri için terziye ihtiyacı vardı ve babam o sene 700 tl maaş alıyordu asgari ücretin 2 katı maaş alıyordu. şimdi otelde aynı pozisyon için başvuru yapsan sana vereceği en baba maaş 3500 tl. ustaya, emeğe saygı kalmadı artık. ülke vasıfsızlar cenneti sen yapmazsan başka birini bulurum yarım yamalakta olsa öyle böyle işi kavrar zaten mantığıyla bakıyor işverenler, diploma falan bir boka yaramıyor artık. sokaktan geçen suriyeli senden daha rahat iş bulur memlekette.
velhasıl insanlar emeklerinin karşılığını alamıyor ve millet artık eskiye oranla yıpranmak istemiyor. yıllar geçtikçe rahatına daha bir düşkün toplum geliyor. benim normalde mesleğim aşçılık. fırsatım olsa 5 dakika durmam. zamanında bu işi severek yapan iş arkadaşlarım bile şu an fırsatını bulsa memurluk ister hatta çoğu deli gibi kpss ye girdi.
şu an kim size ya ben aksiyonlu işleri seviyorum ben oturarak çalışmayı sevmiyorum abi bana hareket lazım diyen insan varsa bilin ki freud a göre savunma mekanizmalarını devreye sokuyordur. kimse işim kötü diye daha da kendini mutsuz etmek istemez. mesela bir şeyi kazanamayız onu çok isteriz aslında ama kendimizi iyi hissetmek için ya zaten onu kazansamda sevmediğim bir işti yapamazdım zaten diye kılıf uydururuz bu da öyle bir şey.
millet deli gibi memur olmak istiyor. 2 gün hafta sonu tatili, çalışanlar senle aynı eğitimi almış, en azından seviye ve saygının olduğu bir ortam daha az kas gücü daha az yıpranma kim istemez.
polislerin ortalama yaşam süresi 50 imiş.
öğretmenlerin 74 müş.
stres ve yıpranma adamı yavaş yavaş bitiriyor.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar