bugün

youtube

türkçesinde reklam pastası gittikçe daralan platform. şöyle örnek vereyim. 20k abonesi olan, organik takipçili ve takipçileri ingilizce konuşulan ülkelerden olan bir kanalın yüklediği videodan kazandığı para; 20k abonesi olan, organik türk takipçilere sahip bir kanalın yüklediği videodan kazandığından 12-13 kat daha düşük bir meblağa tekabul ediyor.

parite farkı bu durumda etkili olduğu kadar tbm, tık başına hit, reklam tıklama oranları falan gibi diğer parametreler de bu durumu etkiliyor.

kısacası youtube'da ingilizce içerik kraldır. arapça, çince falan da çok revaçta diller. konuşanı çok bir defa. türkiye türkçesi ve azeri türkçesi konuşamdan kat be kat daha fazla.

türkçenin son ekonomik krizden sonra iyice daralmasından sonra çoğu büyük kanal harici reklam almaya, sponsor anlaşmaları imzalamaya, ücretli tanıtım yapmaya ve bağış kutusunu aktive etmeye başladı farkındaysanız. çünkü youtube adsense 10 sene evvele göre artık ölü sayılır maalesef. normal adsense de öyle. çok büyük bir kanala sahip değilseniz hikaye.
güncel Önemli Başlıklar