bugün
- korku filmi izlerken sarılacak birisinin olmaması3
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri6
- protein ağırlıklı beslenince yaşanan kabızlık14
- hırvatistan12
- ispanya daki göçmen krizi7
- kadir mısıroğlu rum mu ermeni mi sorunsalı9
- kötülük2
- rüyada nervio yu görmek5
- yapay zekaya entry yazdırmak5
- tatile sivasa gitmek5
- beni özleyenler elime mum diksin15
- yeni gelin adayının çıldırtan talepleri6
- dolar 100 lira olsa olacaklar3
- anın görüntüsü16
- stack overflow kopyala yapıştır4
- osmanlıcılar4
- muşlettin bey birader erecto biraderdir3
- italya'nın ispanya ile schengen'i askıya alması2
- o kaç gram3
- forlove194
- aylık 506 bin tl iyi para mıdır sorunsalı3
- beyaz keten iç çamaşırı belli ediyor13
- mutlu kalmak için öneriler4
- sümer dili6
- ılımlı islam5
- pforzheim şu an 26 derece2
- sözlük yazarlarının çok kültürlü olması8
- para bok huzur yok2
- kadın bana aşık oldu resmen2
- hoşlanılan kızla kıvırcık ali dinlemek2
- yunanistan29
- ben bi duş alayım2
- küçük çocukların sizi kahraman olarak görmesi3
- ayak bileğine dövme yaptıran erkek4
- kendine inanmak2
- saç traşı olmuyorum hadi bakalım8
- şanssız bir insan olmak4
- napiyonuz be ya2
- güzel cumartesiler2
- isveç6
- danimarka9
- arkadaşlar bu ne kitabı yahu3
- yuzır ismet gurbuzi hazretleri4
- ekonomi2
- en son aldığınız iltifat14
- diyetteyken kitap okumak3
- finlandiya4
- akıl2
- iq testi4
- türk ateisti7
pvc'nin açılımı polivinil klorürdür. birçok alanda kullanılan bir plastik türüdür. dünyada pvc'nin %50'den fazlası yapı sektöründe kullanılmaktadır. esnek bir madde olmasından dolayı özellikle su borusu hatlarında kullanılır.
polivinil klorid, monomer haldeki vinil kloridin polimerizasyonu ile üretilir. pvc sert bir plastik olup, daha yumuşak ve daha esnek hale getirmek için plastikleştiriciler ilave edilir.
kaynak: http://tr.wikipedia.org
pvc tarihsel olarak iki farklı halde kaza eseri bulunmuştur. bunlardan ilki 1835 yılında fransız kimyacı henri victor regnault tarafından, ikincisi ise 1872 yılında alman kimyacı eugen baumann tarafından bulunmuştur. pvc'nin ticarileşmesi ise 1926 yılında b.f. goodrich company şirketinden abd'li waldo lonsbury semon'un pvc'ye farklı katkı maddeleri karıştırıp plastikleştirme metodunu bulmasıyla olmuştur. bu sayede pvc esnek ve kolay işlenebilir bir malzemeye dönüşmüş ve böylece ticari bir malzeme haline gelmiştir.
polivinil klorid, monomer haldeki vinil kloridin polimerizasyonu ile üretilir. pvc sert bir plastik olup, daha yumuşak ve daha esnek hale getirmek için plastikleştiriciler ilave edilir.
kaynak: http://tr.wikipedia.org
pvc tarihsel olarak iki farklı halde kaza eseri bulunmuştur. bunlardan ilki 1835 yılında fransız kimyacı henri victor regnault tarafından, ikincisi ise 1872 yılında alman kimyacı eugen baumann tarafından bulunmuştur. pvc'nin ticarileşmesi ise 1926 yılında b.f. goodrich company şirketinden abd'li waldo lonsbury semon'un pvc'ye farklı katkı maddeleri karıştırıp plastikleştirme metodunu bulmasıyla olmuştur. bu sayede pvc esnek ve kolay işlenebilir bir malzemeye dönüşmüş ve böylece ticari bir malzeme haline gelmiştir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar