her türlü görüşe saygım var

özellikle bu ülkede özgürlük "sen yemek yerken karşında burnumu karıştırabilirim" anlayışında, demokrasi ise "halk beni seçti, istediğimi yaparım" sorumsuzluğunda, "benim gibi düşünüyorsan yaşama şansın var" uygulamasında bir yaşam-idare olan ülkemizde her türlü görüşe saygılı olmak aptallık ile cehalet arasında bir yerde olmaktır.

her türlü görüş derken...
örn: yarın birgün eline güç geçince veya en ufak bir otorite boşluğunda "allah'u ağbar" diye bağırıp kafamı kesecek (suriye örneği) dinci kafirlerin görüşüne neden saygı duyayım?

yine aynı şekilde devletin zaafiyet içinde olması ile demokrasi özgürlük adı altında insanları bombalarla parçalayacak, kurşuna dizecek, ortaçağ karanlığında feodal bir sistem kurup toplu göç asimilasyon ile bölgenin demografik yapısını değiştirip kendinden olmayana yaşam hakkı vermeyecek etnik faşistlerin (ırak-kürdistan-pkk örneği) görüşüne neden saygı duyayım?

milyonlarca çocuğu genci tarikat cemaat yuvalarında dernek gençlik kolu parti vb yapılarda çağın ülkenin bölgenin gerçeğinden soyut biçimde din kimlik ideoloji sarmalında eğitimsiz işsiz cahil yetiştiren bir sistemin dişlilerinde öğütülen insanlara neden saygı duyacağım?

şimdi ki çocuklar atatürk'ten, daha zeki diyen, mercedes bmw otomobil markalarını türklerin diyerek avrupa bitti çöktü dünya bizi kıskanıyor diyen, en ufak bir olumsuzluk felaket vb ortamlarda ya suçu avrupa'ya ya allah'a atıp dıj mihrag diyen kader diyen, yağmur kendi belediyesinde yağıp patlayan kanalizasyonlar ile bok içinde yüzerken allah yapdı diyen ama başka parti olunca filanca yüzünden diyen ikiyüzlü insanların görüşüne neden saygı duyacağım?
bu düşünceye saygı duymak, allah'ın bize verdiği en büyük nimet olan akla saygısızlık olur.

yukarıda bu arz edilen insanların görüşüne saygı duymak şöyle dursun, bunların oy kullanma hakları, seçme seçilme hakları elinden alınmalıdır.
toplumun ülkenin geleceğine bu insanlar karar veremez.
örn: pkk veya ışid ya da fetö vb yapıların partileri yok mu?
yarın bunlar oy ile iktidar olursa bu insanların görüşüne saygı duymak şöyle dursun bunların aldığı oy seçim sonuçlarını bile kabul etmemek gerekir.

insanlığa karşı suç olacak eylem faaliyetler ve insan olma erdemini yok edecek her türlü yapı oluşum düşünce insan haklarından faydalanamaz.
işkembeden sallamıyorum, lahey adalet divanı kararlarındandır.