bugün
- darıca da bulunan 3 cesedin kimlikleri10
- dolar isterse 100 olsun14
- ayvalık tostu7
- sözlük yazarlarının 2027 kararları11
- kaşarlı tost4
- ömer çelik ten israil e1 planı açıklaması2
- öz eleştiri yaparken dikkat edilmesi gerekenler8
- vincenzo italiano2
- evde soğuk kahve yapımı10
- nilgün marmara2
- sözlük yazarlarının karşılaştığı garip olaylar11
- sabahları nefret edilen şeyler2
- yemeksepetinde sipariş saati olmaması3
- uzaylılar3
- kadın4
- velvet55
- yaşlı vatandaşlar günü2
- saç kestirme perileri2
- aleksey batrakov29
- sözlüğün en harbi kızı9
- ad kavmi2
- harut ve marut2
- yazarların favori giyim markası14
- attila ilhan2
- migros'a sorulacak tek soru24
- osuruktan şiirler61
- yakışıklı erkek denince akla gelen isim10
- arabayla dağdan inerken dinlenecek şarkılar10
- 2026 ekonomik krizi17
- geceleri bir kadına sarılıp uyuyamamak10
- insan olmaya ceyrek kala15
- sözlüğün en harbi erkeği7
- inanılmaz sıkıcısınız ya6
- bir sözlük yazarını kıskanmak13
- ölmedeyiz uludağ sözlük6
- kadınların cinsel başlıkları eksilemesi7
- israile atom bombası atmak7
- sözlüğün en cool erkek yazarı6
- hayattaki en değerli şeyler8
- yargıya güvenen varsa yazsın9
- friedrich hegel la bi cay icek12
- victor osimhen20
- sekiz aydır masturbasyon yapmıyor olmak7
- seninle sevişirken ölmek istiyorum7
- sigara içmeyi bırakmak istememek8
- sözlükte güzel kız olmaması sorunsalı8
- tostumu yaptım11
- ırkçıların geri zekalı olduğu gerçeği11
- zeka içerikli entry vs bilgi içerikli entry8
- arkadaşlar çok hastayım ya10
son 6-7 yildir ara ara farkina vardigim durum. turk tarihi ve kulturunun ogeleri silinmeye calisiliyor turk dusmanlarinca. diller ve tarih konusuna ilgim vardir ve su ornekleri vereyim:
6-7 yil once salahattin eyyubi'nin ingilizce vikipedi sayfasinda kendisinin turk olduguna dair kaynaklar ve iddaalar vardir gibi bi lafin pesisira 4-5 kaynak vardi. bugun bakinca turk kelimesi bi kere gecmektedir ve turkler tarafindan saygi goren bi figur oldugunu soyler. bu kadar. yine eskiden turkce'sinde turk oldugu yazarken, bugun turkce sayfasinda bile kurt tur yaziyor.
basbariz turk olan safevi hanedani da kurt yapilmis, isteyen bakabilir. kurt oldugunu iddaa eden tek bi kaynak var, o kaynaga da adam akilli ulasilamiyor ama her nasilsi turk ya da azerbaycan kokenli bi hanedanlik olmalarina iliskin 30 kaynak, 1 taneye indirgeniyor ve boyle bi "iddaa" vardir deniyor.
yiyeceklerde ve yemeklerde de benzeri var. gidin artik ayran diye bi sayfa yok wikipedia'da. farsca dogh diye bisey varmis da ayran onun bi turuymus.
bi ara kaymak sirp yemegidir, yogurt bulgardir deniyordu duzelmisler.
yine eskiden jackal kelimesi dikkatimi cekmisti acaba turkceden mi gecmis diye bakayim demistim baktim, cidden oyleymis, kisa bi sure sonra gene baktim ve farscadan turkceye gecmis diye eklemisler, kaynaga baktim kaynakta farscaya eski turkceden gectigi yaziyor ama bunu editleyen adam wiki ye bunu yazmiyor.
pesin edit: simdi birileri kesin diyecek bi ayrana, bi kelimeye ya da bi tarihi figure bu kadar takma yaaauw tarzi. bu bilincli yapilan bisey, boyle azar azar teker teker hersey turklerden kopariliyor. internette turk dusmanligi ile buyumus bi milyonlarca kisi var. bunlar sadece iranli, yunan, bulgar, ermeni, kurt degil. arabi, rusu, ukraynalisi, arjantinlisi, brezilyalisi, avustralyalisi vs vs.
simdi yabanci adama ayran veriyorsun bakiyor ilk kaynaktan aha wikipedia, haa iran icecegiymis diyor ve wtf oluyosun.
derdimi sikin evet, cok canimiz sikildi amerika'da bunlara takiyoruz. anca oyle vakit geciyor.
6-7 yil once salahattin eyyubi'nin ingilizce vikipedi sayfasinda kendisinin turk olduguna dair kaynaklar ve iddaalar vardir gibi bi lafin pesisira 4-5 kaynak vardi. bugun bakinca turk kelimesi bi kere gecmektedir ve turkler tarafindan saygi goren bi figur oldugunu soyler. bu kadar. yine eskiden turkce'sinde turk oldugu yazarken, bugun turkce sayfasinda bile kurt tur yaziyor.
basbariz turk olan safevi hanedani da kurt yapilmis, isteyen bakabilir. kurt oldugunu iddaa eden tek bi kaynak var, o kaynaga da adam akilli ulasilamiyor ama her nasilsi turk ya da azerbaycan kokenli bi hanedanlik olmalarina iliskin 30 kaynak, 1 taneye indirgeniyor ve boyle bi "iddaa" vardir deniyor.
yiyeceklerde ve yemeklerde de benzeri var. gidin artik ayran diye bi sayfa yok wikipedia'da. farsca dogh diye bisey varmis da ayran onun bi turuymus.
bi ara kaymak sirp yemegidir, yogurt bulgardir deniyordu duzelmisler.
yine eskiden jackal kelimesi dikkatimi cekmisti acaba turkceden mi gecmis diye bakayim demistim baktim, cidden oyleymis, kisa bi sure sonra gene baktim ve farscadan turkceye gecmis diye eklemisler, kaynaga baktim kaynakta farscaya eski turkceden gectigi yaziyor ama bunu editleyen adam wiki ye bunu yazmiyor.
pesin edit: simdi birileri kesin diyecek bi ayrana, bi kelimeye ya da bi tarihi figure bu kadar takma yaaauw tarzi. bu bilincli yapilan bisey, boyle azar azar teker teker hersey turklerden kopariliyor. internette turk dusmanligi ile buyumus bi milyonlarca kisi var. bunlar sadece iranli, yunan, bulgar, ermeni, kurt degil. arabi, rusu, ukraynalisi, arjantinlisi, brezilyalisi, avustralyalisi vs vs.
simdi yabanci adama ayran veriyorsun bakiyor ilk kaynaktan aha wikipedia, haa iran icecegiymis diyor ve wtf oluyosun.
derdimi sikin evet, cok canimiz sikildi amerika'da bunlara takiyoruz. anca oyle vakit geciyor.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar