bugün

kedi beslemek

beslemekten çok bir kızınızın/oğlunuzun olmasıdır. zira bu kedicikler akvaryumdaki balık gibi suyunu değiştirmeyle, günde birkaç kez yem vermeyle bakılmıyor. balığın suyunu değiştirmezseniz ya da yemini vermezseniz köşede ölür gider, ama kedi bütün ihtiyaçlarını çok güzel bi şekilde ifade etmektedir. uzun süre bir kediyle muhatap olmak zorunda kalırsanız değişik tonlamalardaki miyavlamaların ne anlama geldiğini çözeceksinizdir zaten.

kedi beslemeye karar verdiyseniz sabahları işiniz yoksa bile erken kalkmaya alışın. genelde bütün gün uyuduğundan sabahları gayet enerjik oluyor çünkü bu hayvan. sabahın köründe evin içinde miyav miyav dolaşıp masanın üstündekileri devirir.. bi şekilde uykunuzu böler. ayrıca evdeki belli bir koltuktan ya da minderden feragat etmek zorundasınızdır. zira kedicikler uyuyabilecekleri ortamları kendileri seçip, kimseye o bölgeyi yar etmezler. en sevdiği mindere oturun allem eder kallem eder sizi kaldırır.

meşgul olduğunuz ya da kolunuzu kıpırdatmaya bile mecaliniz olmadığı anlarda bile bu pisiciği oyalamanız gerekmektedir. okuduğunuz kitabın üstüne yatar, bilgisayar başındaysanız klavyeye zıplar, bacağınıza tırmanmaya çalışır.. sonuç itibariyle ilginizi çekmeyi başarır.

siyah giysilerinizi evin içinde giymekten vazgeçin. ne kadar hassas olursanız olun, her gün temizlik yapsanız, kedilere özel tüy dökmeyi engelleyici haplar falan da kullansanız yine de tüy döküyor bu hayvanlar. tüylü hayvan sonuçta, napsın.

evin içinde fazla bağırıp çağırmayın. kediler huzuru sever. huzurunu bozarsanız koltukları tırmalar, tüy döker.

o sizin tek aşkınız olsa bile doğası gereği dışarılara çıkacak, kapılara pencerelere damat/gelin adayları toplayacaktır. aldatılmaya hazırlıklı olun.

ayrıca bu kediler asosyal olur, öyle misafir falan çağırıp rahatını kaçırmayın hayvanın.

zaten zamanla öyle benimseyeceksiniz ki zaten bu kediyi, periyodik olarak gerçekleştirdiği dışarı çıkmalarda bile "ah kediciğim" diye telaşlanabileceksiniz. ya da hapşursa, öksürse, yemeklerini düzenli yemese hastalanmamıştır inşallah diye korkacaksınız.