bugün

yemekli vagon

maltepe - haydarpaşa seferini yapan fatih ekspresinin sabaha kadar açık kalması gereken ama gece 02 00 de kapatılan vagonudur.

özellikle ankaradan istanbula futbol maçına gidiliyorsa, tren hareket etmeden önce biletli olan yere bakılmayıp gidilmeksizin ilk ziyaret edilen vagondur. bu vagonda sigara içmek de serbesttir.

içki fiyatları öğrenci milletine çok gelebilir. hem de 250 ml olarak servis edilmektedir. bunun çaresi ya akşamdan evde takılıp kafa önceden demlenir ya da siyah poşetlerde kendin pişir kendin ye hesabında içki getirilir. garsondan ilk içki sipariş edilip gece 02 00 ye kadar 1 bardak içki ile hesap ödenir.

vagonun en güzel yanı mutlaka bir sarhoşun olmasıdır. eğer ekibinizin makara yapabilme kapasitesi yüksekse çok güzel muhabbetlere şahit olur o vagon, diğer yolcular ve garsonlar.

türlü türlü maceralara da sahne olabilir. içkiyi fazla kaçıran bir yolcu eskişehirde kondüktörlerin polisleri uyarmasıyla trenden atılır. lakin bu adam o kafayla taksi tutarak treni yakalamaya çalışmıştır. tren, raylarda makas değişimi için beklediği sırada devils advocate ve arkadaşları ara bölümde sigara içmektedirler. yolcu vagonunn kapısı açık durumdadır. gecenin sessizliğini bozan sesler duyulması üzerine kapı kapatılır. 2 dk sonra da trenden atılan yolcu kapıyı yumruklamaya başlar. gayri ihtiyari olarak herkes bir ohaaa çeker. eskişehiri terkedeli saatler olmuştur ve bu adam treni yakalamıştır. kapı açılır ve adam kafası ayık bir şekilde makiniste kadar gitmek ister. treni ya durduracak ya da kaçıracaktır. kondüktörler ikna eder, fazla hırpalanmadan bir koltukta sızar.

3 saat yarım uykudan sonra vapur keyfi yapılır. meşale sokak ta kahvaltı yapılır ve ali sami yen stadı na intikal edilir.