engin ardıç ın z kuşağına mal ergenler demesi

yerilen şeylere zamanla saygı duyulur. çünkü geçiş yaşayan bir toplum olduğumuz için, neyin iyi neyin kötü olduğunu anlayamıyoruz. anlayamadığımız şeyleri de bilgisizlik ve dahi cahilliğimizle kötüleyip yeriyoruz, bu yergiden sağ çıkan şeyler de toplumda saygı duyulan şeylere dönüşüyor. z kuşağı da bunu birebir yaşıyor.

benim şahsi görüşüm ise şu ki, z kuşağı dediğimiz 2000'li nesillerin kural tanımaz ve daha çok anı yaşayan bireyler olduğu yönünde, ki bu bence iyi birşey. çünkü onların fikirleri oluşurken bir masal ya da baskı yok, doğdukları hayat daha hızlı akıyor, daha hızlı yaşayıp, daha hızlı düşünüp, daha hızlı karar veriyorlar. bu insanlığın gelişimi için iyi birşey. hem ne demiş büyük türk, " ordular, ileri!"

2004, 2006, 2008, 2010 doğumlu 4 kardeşim var. ve hepsi de sizin aşağıladığınız neslin çocukları. çocuk bazen bir laf ediyor, trene bakan öküz gibi kalıyorum. ki zeki olamasam da akıllı olduğumu düşünüyorum.

tarih okudum. kötülerin kazandığını hiç görmedim. kötülerin soylarının kazandığını da hiç okumadım. yani sizin gibiler, 20 yıl 30 yıl hüküm sürüyor, çok olsun 50 yıl. ve tarihte nasıl bir iz bırakıyor biliyor musunuz? duvardaki sinek boku kadar. ahah yazık.

ben z kuşağının 'mal ergen' olduğunu da asla düşünmüyorum. onları eğiten yine kötüleyen gürüh nedense.

ha birde imam hatip lisesi çıkışına denk geldiniz mi? en has z kuşağı onlar hahaha.