bugün

allah

Hiçbir şey yokken allah vardı. Allah mevcut (vacib-ül vucud, zatı hep kaim ve daim mevcut, yarattığı mahlukatı gibi sonradan varedilmedi zaten vardı, varidatı zatına nispetle zamandan zeminden önceden ve sonradan beri ve münezzeh idi) iken insanların kullandığı dil mi vardı kelime mi vardı lisan mı vardı lugat mi vardı lehçe mi vardı ki bilmem hangi dilden türedi? Külliyen yalan. Evet, elbetteki insanları dilleri ve kelimeleri yaradan rabb-ı zülcelâlin zatına özel ve mahsus olan allah ismi şerifi de tıpkı mevcudiyeti gibi ezeli ve ebedi idi.

--spoiler--

kelime kökeni olarak kenan tanrısı el/il den gelir bu tanrı el/il ismi kenan dillerinden diğer sami dillerine geçmistir ibranice el, arapça al veya il,akadca ula gibi

--spoiler--

Belki -ihtimal- rabbu tealanın zatına mahsus özel olan allah (c.c.) ismi şerifinden ve esma (isimlerinden) sından türetti insanlar -el, il, ilah- v.s. kelimeleri. Zira dil de lisan da kelimeler de insan gibi mahluktur ve literatürde (bildiğimiz ve bilmediğimiz, kullanılan yada insanlarca kullanılmış olanların hepsi) insanlar tarafından kullanılan üretilen türetilen tüm kelimeler sonradan husule (meydana) gelmiştir ve kaynağı da yine insanoğluna herşeyi öğreten allahu teala hz. Leridir. Yine esma (isimler) -ül hüsna (en güzel isimler) onundur. Ama o nun ismi insanlara ait değildir..
güncel Önemli Başlıklar