bugün

koronadan sonrası

Dikkat edecek olursanız insanlık tarihinden bugüne kadar nice salgın hastalıklar başgöstermiş ve birçok insan ölmüştür.Bu salgın hastalıklar daha sonra Allah tarafından kaldırılınca sonradan ilacı veya aşısı bulunmuştur.Yani insanoğlu yine hep aciz kalmıştır.
Bu Koronavirüs de aynen diğer salgın hastalıklar gibi tüm dünyaya sirayet edip birçok kişi ölmeye devam ediyor.Halen de bu virüsün ilacı veya aşısı henüz bulunamamıştır.Zira henüz bu virüs, varlığını sürdürmektedir.
Ben şahsen inanıyorum ki bu virüsün aşısı veya ilacı günün birinde bulunacaktır.Fakat bu salgın virüs tüm dünyayı terkedecektir.Lakin ne zaman terkedeceği de henüz belli değildir.
Allah, insanlara kendi gücünü gösterip bizleri hep imtihan etmektedir.
Bu Koronavirüs ortadan tamamen kalksa bile onun yerine bir başka çeşit salgın hastalık çıkacağını da ancak Allah bilir.Onun içindir ki bu büyük imtihanı başarı ile atlatmamız ve yine Allah'a kulluk etmeye devam etmemiz gerekir.Aksi takdirde daha büyük başka musibet ve belalara, afâtlara düçâr olabiliriz
Bu Koronavirüs bize çok şeyler öğretti, bizi sınadı.Zira biz insanoğlu iyice azmıştık.Allahımızı unutmuştuk.Allah'ın da bize bu şekilde muamele etmesi bizim günahlarımızın yüzündendir.Hepinizin bildiği gibi şu ayet tecelli etmiştir.
ŞÛRA SURESi-30."Başınıza gelen herhangi bir musibet, kendi ellerinizle işledikleriniz yüzündendir. Bununla beraber Allah çoğunu affetmektedir."
******
iŞTE ÂYET, iŞTE BiZ iNSANOĞLU...
HEPiMiZ O'NA MUHTACIZ.VE HEPiMiZ BiRER ÂCiZ KULLARINDANIZ.
KiMSE KENDi GÜCÜNE, KUVVETiNE, PARA VE MÜLKÜNE GÜVENMESiN. ALLAH BiR ŞEYE "OL!." DEDiĞiNDE HEMEN OLUVERiYOR.
KiMSE ALLAH'A HESAP SORAMAZ.ALLAH KENDi YAPTIKLARINDAN SORUMLU DA DEĞiLDiR.O, DiLERSE BiZi BAĞIŞLAR, DiLERSE HELAK EDER