ücretsiz izin vermek zorunda kalan patron

üretim sektörünün başına gelen en büyük darbe. özel sektör patronları zaten çalışanlarını köle statüsünde tuttuğu(istisnalar hariç) için ekonomik olarak yükünü hafifletme derdinde. dijital sektör zaten evde çalışıyor. esnaf desen mecbur dükkan açıyor. bilimum kuruluşlar faaliyetlerini durdurmak ya da tedbirli/tedbirsiz çalışmak zorunda.

bugüne kadar alınan vergilerin hiç edildiği göz önünde bulundurursak zaten neden sokağa çıkma yasağı ilan edilmediğini de anlamış oluyoruz. dünya ülkeleri milyar dolarlık yardım paketleri açıklarken biz konut kredileri hede hödö'leri konuşuyoruz. ama durun!
kısa çalışma ödeneği diye hükumet bir uygulama çıkardı. iş yerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlıyorlar. bunun yanında son 60 gün sigorta primi yatan veya son 3 yıl içinde 450 iş günü sigortası yatan kişiler bundan faydalanabilecek. yani devlet diyor ki; "işlerin mi durdu kardeşim, iş yapamıyor musun? sen şirketi kapat, ben çalışanların maaşının 2/3'sini veririm ama bunu 6 aya kadar uzatabilirsin sadece" diyor.

ve evet!
ücretsiz izne çıkıyorum.

3 yıldır işsizim. işe 3 hafta önce başladım. afedersiniz yarrak gibi ortada kaldım.