bugün

islam ülkelerinin geri kalma nedenleri

"düşünmenin yasaklanması" islam ülkelerinin geri kalmasının en önemli sebebidir.

**düşünmek, sorgulamak hep sorun yaratmıştır..
"allah var mı?" diye soramazsın mesela!! çünkü cevabını hemen alırsın.. "haşa!! evladım sen ne biçim konuşuyorsun.. günah!!"

hayda ben "allah yok" demedim ki, var mı diye sordum sadece.. eğer varsa, ve sende bu dini bildiğini iddia ediyorsan bana anlat.. (öyle ya müslüman geçiniyorsun, sağda solda! yoksa sen de doğduğunda nüfus kağıdına müslüman yazdıkları için mi müslümansın..)

** kadınları eve kapattığı için geri kalmıştır.

dünyanın yarısından fazlası kadınlardan oluşmaktadır. kaba hesapla 6,5 milyar insanın 3,5 milyarı kadındır. bunların müslüman olan kısmını hesaba katarsak, böylesine büyük bir kitleyi, toplumsal yaşamdan uzak tuttukları için geri kalmışlardır.

**yeniliklere kapalı oldukları için gerikalmışlardır..

dünya orta çağ karanlığında yüzerken, kadınlar "bu cadıdır" diye dev gibi ateşler kurularak yakılırken osmanlı devleti bir cihan imparatorluğuydu, para desen para vardır, güç desen güç vardı.. ama mantalite eksikti.. gerekli yenilikleri yapamadılar. ne islam reformu gerçekleştirilebildi, ne de rönesans gerçekleştirilebildi. buna karşın avrupa açık ara geriden gelip islam ülkelerine 5 kez tur bindirdi. 200 yıl gibi kısa bir sürede dini yobazlıktan kurtardı, sanatta antik dönem eserlerini canlandırdı, hümanizm akımıyla insana verilen değer arttı, kerameti ilahi güçlerde değil pozitif bilimlerde aradılar.

**wright kardeşler uçağı icat ederken, onlara kimse, "ulan fleming allah sizin uçmanızı isteseydi kanat takardı, in aşağı" demedi.

**almanyada guttenberg matbaayı icat ederken kimse onlara; "ne yapıyorsun, bu şeytan icadı, bırak şunu gel tekkeye hu çekelim" demedi.

**michalengelo, rafael, kendi kutsal kitapları incilden tasvirleri yaparak "masterpiece" lerini gerçekleştirirken kimse onlara, "resim yapmak günah, bırak resmi, hele peygamber resmi yapmak sümme haşa en büyük günah" demedi.

aslında daha çok uzatılabilir.. öyle ya yüzyıllardır gelişememenin sebepleri 2 satır yazıyla anlatılamaz.