bugün

dine inanmayı neden bıraktınız

Baslik dine inanmayi neden biraktiniz diye soruyor, adam balik zemine bi seyler karaladi, bu yaratici sayesinde diyor. Ulan adam yaraticiya inanmayi birakmamis ki, dine inanmayi birakmis. siz daha anadilinizde yazilani anlamiyorsunuz, size bir de arapca kitap gelmis he.

Benim anlamadigim su, neden ben iyi bir insan olmak icin bir dine inanmaliyim, ya da ibadet etmeliyim. Siz yoksa iyi bireyler olmaz miydiniz cennet soz verilmis olmasaydi. Ya da yaratan tarafindan bakalim. Neden yaratici kendine tapilmasini ister? Siz cocuklariniz size tapsin mi istiyorsunuz? Onlar size dua etsinler mi istiyorsunuz mesela. Niye insanin iyi olmasi yaratici icin yeterli degil. Benim hangi ibadetime ihtiyac duyabilir ki?

Dinlerin insan isi olma ihtimali var mi, var. ben de bu dunyanin kendi kendine varoldugunu dusunmuyorum, ama dinlerin etrafindan biraz Daha zeki insanlarin kurgulayabilecegi seyler oldugunu dusunuyorum. Ciftlik banka paralarini kaptiran binlerce insan varken bu yuzyilda, atesten korkan insanlari kandirmak cok zor olmasa gerek.