bugün

kuran değiştirilmemiştir çünkü kuran da yazıyor

Bu fikir içinde başlıktaki 2. yazımda cevap vermiştim. Maalesef yazılar uzun olunca okunmadan yorum yapılıyor amacım tekrar tekrar belirtmek.bakın din olgusu akıl ile ilgilidir örneğin bir kediye din anlatılmaz, aklı gelişmiş olana hitap edilir.kuranda da aklın önemine bir çok ayette vurgu yapılır.
Siz incil ve tevratta da referans var diyorsunuz.peki bakalım dediğiniz gibi mi?
tevratta;
''gök ve yer bütün öğeleriyle tamamlandı. yedinci güne gelindiğinde tanrı yapmakta olduğu işi bitirdi. yaptığı işten o gün dinlendi. yedinci günü kutsadı.'' (yaratılış 2/2-3)
düşünün dinlenen bir yaratıcı olur mu? yaratan dinlenmeye ihtiyaç duyar mı? Dinlenmeyi yaratan o zaten.
incilde;
''babamız tanrı'dan ve rab isa mesih'ten sizlere lütuf ve esenlik olsun.'' (2. korintliler 1-2)
incile göre hz. isa tanrıdır dikkat edin rab isa vurgusu var ve bir kadın tarafından doğrulmuştur. peki yaratan, yarattığı bir varlıktan meydana gelir mi? yemek yemeye,uyumaya ihtiyaç duyar mı?
Dediğiniz gibi referans var ama akla ve özellikle de yaratıcının sıfatlarını uygun değil.
Akıl ile anlaşılıyor ki incil ve tevratta tahrif var, bu yüzden başlığı açan arkadaşın iddiası gibi bir durum yok, kuranın değiştirilmemesine akılda referans olarak verilir. sadece ayetin kendisini referans gösteren konu hakkında eksik bilgi sahibi olabilir. Konu ne ise iyi araştırılmalı ve o konu ile ilgili bütün ayetlerle diğer argümanlar ayrıntılı incelenmelidir.