24 haziran 2018

muharrem ince 24 haziran 2018 akşamı %30.6 oy almış, karşısındaki rakibi %52.6 oy alınca mağlubiyeti kabullenip, meydanlara çıkıp rezil olmamayı seçmiştir. yani öyle bir anlatılıyor ki, sanki olay %49'a %51 giderken, bir anda ortadan kaybolmuş.

ne yapması gerekiyordu o akşam? "sandıklar tekrar sayılsın mı diyecekti. ki eminim azıcık yaklaşma umudu olsa ortalığı yakardı. 5 yıl önce yalova'yı çatır çatır geri alan adamdan bahsediyoruz.

ama türk halkının beyninde ufak bir kıvılcım çaktı. 31 mart yerel seçimlerinde chp'ye oy veren milliyetçi sayısının artması neden acaba? imamoğlu'ndan mı?

hayır, milliyetçi kesimdeki "ben chp'ye oy vermem" inadını bu adam kırdı. bu adam sayesinde kırıldı o inat. hala da bazı aklıevveller "milliyetçilerin bir payı yok, chp hdp elele kazandı 31 martı" mantığında gitseler de, gerçek bambaşka.

şimdi kimse, hiçbir mezhep kusura bakmasın da, genel teşkilatta da yerel teşkilatlarda da bir alevi borazanlığı ayyuka çıkmaya başlıyor. itiraf edin öyle. muharrem ince bu algıyı yıktı. 24 haziran 2018 gecesi çok kişiyi yemininden döndürdü, 1 sene sonrasında ellerinin daha rahat o pusulaya gitmesine vesile oldu.

24 haziran 2018 akşamı partisinin hakkının yendiğini düşünüp ortaya çıkmayan parti başkanı hala orada durup, tek başına bırakılmış bir aday sorgulanıyorsa, orada bir salaklık vardır.

muharrem ince'den 24 haziran 2018 akşamı boş bir umut için göstermesi beklenen çaba, 31 mart gecesi bursa ve balıkesir için gösterilseydi, o iki büyükşehir de şimdi millet ittifakında olacaktı. neden bunun lafı edilmiyor?

evet çok iyi hatırlıyorum 24 haziran 2018 akşamını ben. ama bazı salaklar unutmuş gibi duruyor.