bugün
- kaşarlı sucuklu menemen6
- yıllardır hep 30 yaşında olan yazar5
- bir sözlük yazarına çıkma teklif etmek5
- 10 eylül 2026 fenerbahçe roma maçı11
- queen ravennadan mesaj var11
- çalışmak istemek ama engellerin çıkması8
- deli bakışlı erkekler5
- seksenler akımı2
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı22
- yeralti edebiyatcisi7
- damarsız tüysüz manisa yaprağı20
- nervio hamferdi10
- birinin altında çalışmak4
- gocu35
- beklenen büyük istanbul depremi2
- 3 yaşındaki elif'i göz göre göre ezen kadın sürücü9
- uludağ günlük3
- kız düşürmenin kısa yolu19
- fakir ekeği annesi sevsin8
- uludağ sözlük size ne kattı27
- nikki glaser2
- saltburn2
- al sözlükteki bütün amlar senin olsun8
- günlük 935 lira6
- 27 ağustos 2026 şampiyonlar ligi kura çekimi2
- s'i l v'e r m'i s t34
- üzülünce vücudun verdiği tepkiler2
- mış gibi yapmak2
- karı kıza para yedirir misiniz6
- dünya her alanda ilerleyecek5
- üsküdar2
- tek ayak üstünde durabilen kadın5
- bu daha büyümüyor mu diyen kız6
- seksenlerde nasıl görünürdüm trend i15
- follow the cops back home3
- işi bırakıp minik ve şirin bir kafe açmak2
- ona bir şeyler söyle2
- yedekte feyk hesap tutmak5
- türkçe 25000 kelimeden oluşan kısıtlı bir dildir10
- köprü ve otoyolların özelleştirilmesi2
- ansızın gelen benim burada ne işim var hissi4
- veli toplantisi4
- sınırsız nafaka kaldırımı insan hakları ihlalidir2
- vanlı kara haydar3
- sözlük çeteleri3
- entry girerken kendini frenlemek3
- özlem gürses'in gta 6 yorumu3
- jar jar binks bir sith lordu mu2
- galatasaray'ın sporting maçı kamp kadrosu4
- kademeli emeklilik sistemi3
Şimdiden bu yorumu tarafsızca ve kimseyi yaralama maksadıyla yapmadığımı söyleyeyim.
ilk olarak da bu yapımın övülesi taraflarından da bahsetmek istiyorum. (gömmeleri sona saklamak daha zevkli)
-Düşük bütçeli bir yapıma göre anatema çok özgün ve hatta şahsen hiç aklıma gelmeyen bir düşünceydi. Eğer yüksek bir bütçe ve daha profesyonel bi ekiple işlenseydi, abartmıyorum, oscarlık bi film çıkarabilirdi.
-müzikler çok iyi seçilmiş ve oyunculukta ve senaryodaki açıkları resmen sıvayıp akıcılığı sağladı şahsımda.
-montaj aşamasında iyi iş çıkarıp dizinin akıcılığına zarar vermemişler.
-kamera açıları, çekim alanları çok iyi seçilmiş.
Ama:
-dizide en çok gözüme batan oyunculuklardı. Tamam, eyvallah yapım için bütçe kısıtlı ama bu işin bir ruhu olmazsa ya da bu ruhu aktaracak elemanlara sahip değilseniz, fikir isterse dünyayı yıkacak olsun, ıslanmadan pişen fasülye gibi şişkinlik yapar.
-konuların ince işlenememesi de bi ayrı sıkıntı. O klüp, iki sezon bitti hala nedir, niye kurulmuştur, niye sürekli gösterilir, konuya ne gibi bir etkisi var çözmüş değilim. Orada gözüken ve oyunculuğu en iyilerinden olan kır saçlı küpeli abi oynasa david'i daha etkili olurdu. Konuya etkisi olmayan yerde harcanan güzel oyunculuklar var.
-dizi bilim-kurgu ve aksiyon türü altında duyurulsa da, komik efektli patlamalar ve inandırıcılığı yerlerde silah sahneleri var. Hayır bilim-kurgu da değil tamamen fantazi bir dizi olmuş.
-montajı övmüş olsam da kurgudan dolayı tam aktarılamayan, kafa karıştıran sahneler oldu. Misal oğuzhan araya bi girdi bir çıktı, bi girdi bi çıktı ve finalde son kez felix ile bir daha çıktı ama ne anlattı la, konuya ne etki sağladı bomboş bi sayfa.
-hele 2. Sezon tamamen, şimdi bir şey olacak, yok birazdan olacak, sonraki bölüme kaldı, aha finalde oluyor derken geçerken. La casa de papel rio abladan hallice tuana'mız "godmode: on" la dalıp gelene geçene tek atıp anında felix'e ışınlandı. 40dklık sezon finalinde saçma derecede güzel karakterler harcandı ama senaryo o kadar sığ ki elle tutulur bir şey veremedi bana.
Malesef gençler, malesef. Bu yapım benim için anca dizimdir, o da iyi dizilememiştir.
ilk olarak da bu yapımın övülesi taraflarından da bahsetmek istiyorum. (gömmeleri sona saklamak daha zevkli)
-Düşük bütçeli bir yapıma göre anatema çok özgün ve hatta şahsen hiç aklıma gelmeyen bir düşünceydi. Eğer yüksek bir bütçe ve daha profesyonel bi ekiple işlenseydi, abartmıyorum, oscarlık bi film çıkarabilirdi.
-müzikler çok iyi seçilmiş ve oyunculukta ve senaryodaki açıkları resmen sıvayıp akıcılığı sağladı şahsımda.
-montaj aşamasında iyi iş çıkarıp dizinin akıcılığına zarar vermemişler.
-kamera açıları, çekim alanları çok iyi seçilmiş.
Ama:
-dizide en çok gözüme batan oyunculuklardı. Tamam, eyvallah yapım için bütçe kısıtlı ama bu işin bir ruhu olmazsa ya da bu ruhu aktaracak elemanlara sahip değilseniz, fikir isterse dünyayı yıkacak olsun, ıslanmadan pişen fasülye gibi şişkinlik yapar.
-konuların ince işlenememesi de bi ayrı sıkıntı. O klüp, iki sezon bitti hala nedir, niye kurulmuştur, niye sürekli gösterilir, konuya ne gibi bir etkisi var çözmüş değilim. Orada gözüken ve oyunculuğu en iyilerinden olan kır saçlı küpeli abi oynasa david'i daha etkili olurdu. Konuya etkisi olmayan yerde harcanan güzel oyunculuklar var.
-dizi bilim-kurgu ve aksiyon türü altında duyurulsa da, komik efektli patlamalar ve inandırıcılığı yerlerde silah sahneleri var. Hayır bilim-kurgu da değil tamamen fantazi bir dizi olmuş.
-montajı övmüş olsam da kurgudan dolayı tam aktarılamayan, kafa karıştıran sahneler oldu. Misal oğuzhan araya bi girdi bir çıktı, bi girdi bi çıktı ve finalde son kez felix ile bir daha çıktı ama ne anlattı la, konuya ne etki sağladı bomboş bi sayfa.
-hele 2. Sezon tamamen, şimdi bir şey olacak, yok birazdan olacak, sonraki bölüme kaldı, aha finalde oluyor derken geçerken. La casa de papel rio abladan hallice tuana'mız "godmode: on" la dalıp gelene geçene tek atıp anında felix'e ışınlandı. 40dklık sezon finalinde saçma derecede güzel karakterler harcandı ama senaryo o kadar sığ ki elle tutulur bir şey veremedi bana.
Malesef gençler, malesef. Bu yapım benim için anca dizimdir, o da iyi dizilememiştir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar