16 kasim 2008 ales

geçtiğimiz sene sistemi değişen sınavdır.

daha önceki sistemi, önünüze sayısal kitapçığını ve sayısal cevap kağıdını koyarlardı, size 90 dakika süre verirlerdi, sonra 90 dakika bittiğinde(mübarek maç gibi), hoooop sayısal kitapçığını alırlar, sözel kitapçığını ve sözel cevap kağıdını koyarlardı, bir 90 dakika da ona yazılırdı.

şimdi sistem değişmiştir. ilk defa girecek veya uzun zamandan sonra girecek arkadaşlar afallamasınlar.

bu sefer tek kitapçık veriyorlar, sözel ve sayısal her ikisi de var, cevap kağıdında da hem sözel hem de sayısal var. 160 soru 180 dakika, istediğinizden başyalabilir, istediğiniz kısma istediğiniz kadar vakit ayırabilirsiniz. Heeaaa bir de artık sayısal kısım 2 bölüm Sayısal-1 ve Sayısal-2 diye, her ikisi de 40 ar sorudan oluşuyor, özellikle, Fen Bilimleri alanında Lisansüstü yapmak isteyenler için Sayısal-2 daha çok puan getiriyor, çünkü daha kazık sorulardan oluşmakta.

Tek kitapçık sayısal-1 40, sayısal-2 40 ve sözel 80 soru, toplam 160 soru, 180 dakika...

kolay gibi görünür fakat öss den zordur, mantık sorularına takıldınız mı zamanın nasıl geçtiğini anlayamazsınız, ama sınav kötü geçtiyse öss kadar üzmez seni, çünkü yılda 2 defa yapılmaktadır ve bir kez daha şansın vardır(bundan sonraki ilk sınav: mayıs-2009 da).

hadi bakeem başarılar...