bugün

alaçatı

Eurozone' da dogmus, buyumus ve hayati boyunca orada yasamis bir arkadasimi, bugun gunubirlik geziye goturdugum, izmir'in, cesme ilcesine bagli sirin bir kasaba. Mekanlara girip xikiyoruz fiyatlara bakiyoruz, euro'ya cevirdigimizde bile hatuna pahali geliyor. Ufacik kasaba da bu fiyatlar ne barcelona mi burasi dedi, cevap veremedim.

Her sene 1 kere geliyorum, her sene yeni mekanlar aciliyor, her acilan mekan digerinden daha klas olma yarisinda. Fiyatlarda bu dogrultu da ucmaya devam ediyor. Raki balikcilar da ozellikle fiyatlar arsa ulasmis, ufak bi hesaplama yaptik, alacati' da 2 kisilik yemegin parasi ile ispanyanin orta buyuklukte deniz kiyisindaki bir tatil kasabasinda 4 kisi yemek yiyebiliyor, ortaya cikan sonuc bu.

Ote yandan, insanlar burada yemege icmeye, mekanlari doldurmaya devam ettikce, bu mekanlar acilmaya devam edecek, fiyatlar da yukselmeye devam edecek, bu da bir gercek.

Fiyatlari bir koseye birakirsak, ambiyans ve ortam olarak gidilebilecek en guzel ege kasabalarindan biri. Etraf cok renkli, binalarin hemen hemen hepsi cok guzel bir sekilde restore edilmis, edelmeye devam ediyor.

Kazik yemeklere para vermek istemeyenler icin, kumrucular devamli baki, baki de kalacak.