galatasaray

Koyu bir Beşiktaş taraftarı olarak yazıyorum ki G.Saray'ın Türkiyenin en büyük kulübü olmasının en büyük sebebi büyük bir camiaya sahip olmasıdır. G.Saray başsız kalmaz, başkan kendi çiftliği gibi yönetemez, seçim olduğunda pekçok ciddi aday çıkar. G.Saray'ın son 20 yılda 8. başkanı görevde iken FB'de 2. BJK'de ise 4.başkan görevdedir. Gerek BJk gerekse de FB'de başkanlar kulübü babasının çiftliği gibi yönetir. Buna rağmen adamlar seçime ya tek aday girer ya da karşılarında kıytırık biraday olur, seçimi aşırı bir farkla alır götürür.
G.Saray'a bu hususta ilk 2001 yılında hayran olmuştum, Faruk Süren 1996'da göreve gelmiş, 4 lig uefa vs almış, 2001'de 5. kez üst üste şampiyon olmayınca istifa etmişti.
Beşiktaşta Serdar Bilgili geldi önce, 0 borçla aldığı başarılı takıma aşırı abuk subuk transferler yapıp BJK'yi ligde avrupada rezil etti. Oysaki göreve geldiğinde Hans Briegel görevde, BJK'de Halilagic, Schafer, rahim'li oturmuş defansı bozdu, Erman-Ümit-Khlestov gibi BJK paf takımında oynayamayacak rezillikte topçularla BJK gol yeme rekoru kırdı. Bir önceki sezon 75 puan yapan Briegel Terimsiz GS karşısında bikaç iyi takviye ile şampiyon yapacak iken kovuldu. Sonraki sezon gitti Münch, Karhan, Nouma, Shorunmu gibi takımın vazgeçilmezlerini sattı yerine Veit, Kjaer gibi abuk subuk adamları aldı,onları da sezon başladıktan 1 ay sonra kovdu. Sonra BJK herşeye rağmen şampiyonluk potasına girdi gitti Nihatı sattı. Sonra Luce sayesinde şampiyon oldu, ertesi yıl hem de şampiyonlar liginde oynayacakken gitti eldeki 3 forveti de (ilhan,Ahmet, Nouma) yı gönderdi, yerine sadece emekli ilie'yi aldı, BJK'nin avucundaki şampiyonluğu FB'ye hediye etti.
Daha sonra Demirören denen şahıs geldi, o da abuk subuk vasat isimlere servet yağdırdı, BJK'yi batırdı, 8-0'lık hezimette başrol oynadı, yaptığı hatalar ciltlere sığmaz.
Son olarak Fikret geldi, 400 milyon borçla aldığı kulübü 3 milyarı aşkın borca soktu. başkan olurken "yok efendim yanan eve girdik" gibi laflar dizdi, adam geldiğinde BJK'nin kadro kalitesi bayağı iyiydi Simao, Quaresma vs, gitti BJK'yi anadolu takımına çevirdi, yıldızları satmayıp bonservislerini eline verdi, o dönemin genç Quaresma'sını bile teneke bağlayarak kovdu. Bu yıldızlar yerine Dentinho, Gökhan Süzen,Uğur gibi vasat altı isimlere servet yağdırdı. Stadın yapılacağını taahhüt ettiği tarihten 2 küsur sene sonra yapmasına rağmen büyük alkış aldı. Gomez, Ba, talisca, Aboubakar, Marcelo kim varsa sattı savdı onların yerine Negredo,Pepe, Lens gibi emeklilere servet ödeyip kulübü batırdı. Tüm bu olanlara rağmen pişkin pişkin 3 yıllığına daha BJK'nin başkanı oldu. Bu sezon başında Cenk, fabri, Tosic, Mitrovic gibi isimleri iyi paralara satmasına, son 2 yılda ciddi ş ligi geliri olmasına rağmen hocası basbas bağırsa da transfer diye adam inatla yaz tatilini bölmedi, transfere vakit ayırmadı, ne forvet transferi yaptı ne de yaşlı Q7, Gökhan Gönül, Adriano gibi isimlerin yerine genç isimler almadı. Sezon başladı, dalga geçer gibi Negredo'yu 2. haftada yolladı, sonra Pepe ve babel'i kadro dışı bırakıp BJK'yi perişan etti. Elinde golcüsü olmayan diğer mevkileri yamalı bohçaya benzeyen takımda Şenol hoca da birşey yapamadı normal olarak ve neticede BJK ligin ilk yarısında zaten çoktan şampiyonluğa havlu attı.
Özetle bu rezilliklerin binde biri GS'de olsa o başkan değil genel kurul, öbür aya çıkamaz. Ama BJK gibi camiası, genel kurulu olmayan, sahipsiz bir kulüpte Fikret Orman istese 50 yıl da başkanlık yapar. G.Sarayı G.Saray yapan Fatih Terim'den ziyade camiasıdır, Dursun Özbek, Adnan Polat'ı silip atan genel kuruldur.