bugün

zorba

Ankara Devlet opera ve bale'nin güzel mi güzel balesi. O kadar kalabalık bir oyuncu kadrosu var ki izlerken tam bir görsel şölen sunuyor size. O kostümler, o müzik, o güzellik gerçekten birden fazla kere izlese sıkılmaz insan. Koreograf öyle bir komposizyon yapmış ki hangi oyuncuyu izleyeceğini şaşırıyor insan.

Hikayeye gelecek olursak; bir Yunan kasabasına John isimli bir Amerikalı geliyor ve john kasabanın bir parçası olmak isterken Marina'ya aşık oluyor. Aşkı Marina'dan da karşılık bulan john mutluluktan uçarken Marina, köyün yakışıklı delikanlısının aşkını da yok sayıyor. Yabancı birine aşık olduğu için Marina'ya karşı çıkan köylülere karşı aşıklara John'un dostu Zorba sahip çıkıyor ancak birlik ve geleneklerini korumak gayretinde olan köylülerin elinden zavallı John´u zor da olsa kurtarırken sevgilisi Marina, intikam peşinde koşan kalabalığın kurbanı oluyor. Yaşama küsen Zorba, sirtaki oynayarak teselli bulurken, John ve diğerleri de bu dansa katılıyor.

Oyun öyle alkış aldı, öyle alkış aldı ki son sahne defalarca oynandı. izlemesi çok keyifli olan Zorba yı izleyiniz, izletiniz efenim. Pişman olmayacaksınız.